donderdag 31 december 2020

Kerstfeest in Feinsum

Vrijdag 25 december 2020 - 1e Kerstdag
 

Thuis Kerstfeest vieren
















Drie Kerstdagen

Ook al biedt de Corona-Noodverordening ruimte om per dag niet twee, maar bij uitzondering drie gasten bij je thuis te ontvangen, het blijft een een betrekkelijk stille Kerst.
Gisteravond geen kerstviering op Kerstavond voor ons dorp in de Sint-Vituskerk van Feinsum, gisteren geen Kerstnachtdienst bijwonen in de Sint-Vituskerk of in De Hege Stins van Stiens, en geen Kerstfeest met velen vandaag in één van de kerken van Stiens. 
Dit jaar ook geen grootschalige familiebijeenkomsten bij ons thuis en/of bij onze kinderen, broers en zusters, zoals we dat in de afgelopen jaren wel gewend waren.
Ook al voelt het vreemd, toch houden we ons aan de regels zoals die door de overheid zijn uitgevaardigd voor de periode rond de kerstdagen. Als het niet kan zoals we dat zouden willen, dan doen we het tenminste wel zoals het kan, mag en verantwoord wordt geacht. 

As it net kin sa't it moat, dan moat it mar sa't it kin
En ook al vieren we het Kerstfeest op kleine schaal, dan nog zorgen we er zo goed als mogelijk voor dat we ons houden aan de Corona-regels. Vandaag en morgen niet meer dan drie gasten per dag op bezoek, voldoende afstand houden van elkaar, en binnenshuis afspraken maken over het protocol voor wat betreft bijvoorbeeld gebruik van onze sanitair-gelegenheden. Zo kunnen we vandaag, morgen en overmorgen toch alle drie kinderen met hun echtgenoten, hun kinderen en 'ôns mim' gedurende achtereenvolgens 1e, 2e en 3e Kerstdag in Feinsum en in Stiens ontmoeten. Zo vieren we met elkaar in gezinsverband toch nog drie goede dagen rond Kerst.

Geen opmerkingen: