donderdag 24 december 2020

Kerstavond in Dokkum

Donderdag 24 december 2020 - Kerstavond
 

Kerstsfeer op Kerstavond op de Zijl in Dokkum











Dokkum feestverlicht
Medewerkers van de gemeente Noardeast-Fryslân hebben weer een grote kerstboom geplaatst op De Zijl in Dokkum. In samenwerking met de Ondernemersvereniging Dokkum, buurtvereniging Kleindiep en de ondernemers zijn nu de kades, de schepen en ook de kerstboom feestelijk verlicht.

Wie zet jij in het licht?
Inmiddels zijn er bij de Dokkumer stadskerstboom coronaproof-opnames gemaakt voor het tv-programma 'Joris’ Kerstboom'. Presentator Joris Linssen sprak tijdens de film-opname met mensen die iemand speciaal in het zonnetje willen zetten. "Wie zet jij in het licht?" Dat is de vraag die Joris Linssen aan de bezoekers stelde. In deze donkere decemberdagen is Joris’ Kerstboom de ultieme ontmoetingsplaats voor alle mensen, om bijvoorbeeld een foto van een bijzonder persoon in hun leven tussen de dennentakken te hangen en in het licht te zetten.
Dit jaar had de tv-ploeg overigens een eigen kerstboom meegenomen, om zo de verhouding tussen de ontmoetingen en de omgeving zo intiem mogelijk te houden. De vier verschillende ontmoetingen werden in de schemer en avond opgenomen en zo corona-proof als mogelijk. Joris Linsen had weer voor Dokkum gekozen vanwege haar romantische sfeer en vriendelijkheid. De romantiek werd dit jaar extra versterkt door de aanwezige verlichting aan de kades en schepen.

Kerstsfeer in Dokkum
Tegen de avond rijden we na een bezoek aan Durkje haar moeder over De Zijl van Dokkum, weer terug naar huis. Vanavond geen drukte op De Zijl. Af en toe komt een auto voorbij. Enkele wandelaars wandelen aan beide zijde van de stadsgracht, door het centrum en over de brug tegenover het Oude Stadhuis. Een enkeling blijft even staan op een geschikte fotoplek, om een mooie foto te maken van dit sfeervolle centrum van de Friese Elfstedenstad Dokkum. 

Geen opmerkingen: