woensdag 2 september 2020

Vergaderen in Corona-tijd in Jorwert

Dinsdag 1 september 2020

Nijkleaster-bestuur vergadert in de kloosterkerk van Jorwert











Lock down
Vanaf het moment dat Nederland afgelopen maart 2020 in 'lock down' ging wegens de Corona-crisis, stopte bij Nijkleaster in Jorwert voor enkele maanden het bijeenkomen in vergaderingen. 
De fysieke bestuursvergadering van april 2020 ging niet door, maar in mei waren we met zijn allen al zo gewend aan het vergaderen via bijvoorbeeld Teams en/of Zoom, dat het lukte om in mei 2020 weer een goedlopende bestuursvergadering te beleggen, via Teams.
En in juni 2020 lukte het al weer om met zijn achten als bestuur Covid-verantwoord te vergaderen in onze grote vergaderkamer bij ons thuis in Feinsum. Daar kon iedereen op meer dan anderhalve meter afstand van elkaar blijven, en bovendien bood het ons de gelegenheid om na afloop van deze laatste seizoensvergadering ons activiteitenseizoen aan het eind van de avond buiten in onze tuin in informeler verband af te sluiten. Zo konden we toch nog met een goed gevoel het zomerreces in.

Nijkleaster gaat door
Inmiddels is ons stichtingsbestuur weer op volle sterkte en vergaderen we met zijn negenen. Ondanks verruimingen en ook al weer nieuwe beperkingen wegens de Corona-noodverordening lukt het ons nu niet meer om onze vergaderkamer thuis te gebruiken, en ook de vergaderzalen van de Voorkerk en van De Ferdjipping in de Sint-Radboudkerk van Jorwert zijn te klein voor het 'anderhalvemetervergaderen', dus we moesten weer op zoek naar een ander verantwoord vergaderscenario.
Dat was op zich niet zo moeilijk, want de kerkzaal van onze kloosterkerk in Jorwert is zo groot dat we daar gemakkelijk met zijn negenen op verantwoorde wijze kunnen vergaderen. En dat doen we dan ook vanavond.
Een uitgestrekte tafelsetting zorgt ervoor dat we vanavond op ruim anderhalve meter afstand van elkaar kunnen zitten rondom een aantal uiteen geschoven vergadertafels, dus we prijzen ons gelukkig dat we voor het eerst sinds februari 2020 als stichtingsbestuur van Stifting Nijkleaster weer eens in Jorwert bijeen kunnen komen voor een bestuursvergadering in volledige bezetting.
Qua temperatuur kan het ook nog prima, want met een trui of een jasje aan is het nog voldoende aangenaam om tot laat in de avond bijeen te zijn in deze eeuwenoude Jorwerter dorpskerk. Over enkele maanden zal dat al weer (veel) te koud zijn in een onverwarmde kerkzaal, maar voor vanavond gaat het prima. En ook voor de komende maanden zullen we vast wel weer een goede oplossing vinden, met het Friese motto van 'As it net kin sa't it moat, dan moat it mar sa't it kin'.
Hoe het ook zij, het kloosterwerk van Nijkleaster gaat door!
Het nieuwe activiteitenseizoen met aangepaste activiteiten is ook al weer begonnen, dus van harte welkom bij Nijkleaster.

Geen opmerkingen: