maandag 31 augustus 2020

Welcome & SAY Change @ NHL Stenden

Maandag 31 augustus 2020

Welkom bij NHL Stenden Hogeschool
Welkom in NHL Stenden Hogeschool
Een vliegtuigje vliegt vanmiddag boven Leeuwarden, met een boodschap: welkom aan alle nieuwe studenten.
De hoger onderwijsinstellingen van Leeuwarden heten deze maand hun nieuwe studenten welkom. Maar, niet alleen de nieuwe studenten. De studenten die al eerder ingeschreven stonden en ook alle medewerkers worden in augustus hartelijk welkom geheten na een welverdiende zomervakantie.
Zo ook, bij de hoofdingang van NHL Stenden Hogeschool, waar de blauwe loper is uitgerold, waar je vorstelijk welkom wordt geheten als student of medewerker. Bij de ingangspartij staan twee hoge banners, waarop in twee talen dat warm welkom nog eens wordt onderstreept: Welcome & Welkom.

SAY Change
Vandaag wordt in onze hogeschool het hogeschooljaar officieel geopend. Het thema van deze jaaropening van NHL Stenden Hogeschool is: 'SAY Change', waarbij SAY de afkorting is voor 'Start Academic Year'.
Rekening houdend met alle Corona-verordeningen kan deze jaaropening dit jaar niet op een centrale locatie in onze hogeschool plaatsvinden. Daarom is ervoor gekozen om het nieuwe hogeschooljaar online te openen.
Om 12:00 uur wordt begonnen met een groepsgesprek onder leiding van Sofie van den Enk, bekend als tv-presentatrice van 'De Rekenkamer' en van 'Keuringsdienst van Waarde'. Zij gaat in gesprek met Erica Schaper (voorzitter van ons College van Bestuur), Justin Ripassa (student van onze HBO-Bachelor-opleiding International Business & Languages) en Maurice Limmen (voorzitter van de Vereniging Hogescholen). Als intermezzo's worden videoportretten vertoond van studenten en medewerkers, die hun ervaringen met ons delen. Tijdens het programma zijn er ook optredens van dezelfde Justin Ripasse en van At Your Service Music.
Het programma wordt afgesloten met een online-gastcollege van professor dr. Erik Scherder, die als neuro-wetenschapper college geeft over wat verandering met het brein doet. Nadat Sofie van den Enk het eerste deel van de jaaropening heeft afgesloten, komt professor Scherder nog eens terug voor het vervolg op zijn lezing, en is er gelegenheid voor een live chat met deze immer enthousiaste keynote speaker.

Geen opmerkingen: