woensdag 16 september 2020

Korte avondbijeenkomst voor Nijkleaster in Jorwert

Maandag 14 september 2020

Kerkpad naar de Sint-Radboudkerk in Jorwert

Herfstloper uitgerold
Aan het begin van de avond arriveer ik bij de Sint-Radboudkerk in Jorwert.
Over het kerkpad - tussen de twee heggen door - loop ik naar de ingang van deze kloosterkerk van Nijkleaster.
Het pad is een grindpad, met een dikke laag grind, waarin je betrekkelijk diep wegzakt als je er overheen loopt.
Zo langzamerhand wordt dit grindpad bedekt door de afgevallen bladeren van de bomen rondom de kerk.
De herfst wordt hier zichtbaar gemaakt in de mooie herfstkleuren van de bladeren op het kerkpad.
Recht vóór me schijnt het warme licht van de ondergaande zon tussen de boomstammen door, met als resultaat dat vóór mij als het ware een prachtig gekleurde 'herfstloper' is uitgerold.

Vrijwilligersmiddag
We komen vanavond in de Voorkerk van de Sint-Radboudkerk in klein comité bijeen om de Vrijwilligersmiddag van oktober aanstaande voor te bereiden.
Nijkleaster viert elk jaar haar Jaardag / Jierdei op een zondag in oktober, maar vanwege de huidige Coronacrisis, hebben we als stichtingsbestuur van Nijkleaster eerder al besloten dat we de ze Jaardag dit jaar niet door laten gaan. Dat is jammer, maar wij voelen ons verantwoordelijk voor het welzijn van onze gasten.
Wat in onze ogen wel wenselijk en verantwoord is, dat is het organiseren van een verwenprogramma voor alle vrijwilligers van Nijkleaster.
Dan gaat het om enkele tientallen vrijwillige medewerkers, voor wie wij Corona-veilig een aantrekkelijke ontmoeting kunnen organiseren, om elkaar op persoonlijke wijze te informeren over allerlei ins en outs van Nijkleaster-ontwikkelingen, en om elkaar weer eens op veilige wijze persoonlijk te ontmoeten. Vanavond gaan we de opzet en de inhoud van deze Vrijwilligersmiddag bespreken.

Geen opmerkingen: