woensdag 16 september 2020

Bouwvoorbereiding voor Nijkleaster

Dinsdag 15 september 2020

Opening van de vergadering van Nijkleaster bij ondergaande zon in Jorwert











Vieren bij ondergaande zon
Voor de tweede avond op rij in deze week heb ik een vergadering voor de Stifting Nijkleaster in Jorwert.
Vanavond komen we als stichtingsbestuur van Nijkleaster bijeen in de Sint-Radboudkerk van Jorwert. Normaal gesproken vergaderen we aan de grote kloostertafel in de Voorkerk van Nijkleaster, maar omdat die voor de negen deelnemers te klein is voor een veilige Corona-opstelling, wijken we vanavond uit naar de grote kerkzaal van onze Jorwerter kloosterkerk.
Zoals te doen gebruikelijk, wordt onze bestuursvergadering ook vanavond geopend met een korte viering in de kring van bestuurders. Deze keer doen we dat niet in het koor van de kerkzaal, omdat we vanavond in die kerkzaal ook vergaderen.
Daarom gaan we voorafgaand aan onze bijeenkomst met zijn negenen naar buiten, om bij de ingang van de kerk onze avondopening onder leiding van pionierspredikant Hinne Wagenaar in een grote kring te vieren.
Tijdens deze korte viering van stilte, lezing en wisselzang heb ik tussen de bomen door - die rondom de kerk staan - het zicht op een prachtig ondergaande zon. Na deze avondopening blijven we nog heel even buiten staan om te genieten van dit kleurenrijke natuurspektakel.

Financieren en voorbereiden van nieuwbouw en restauratie
Daarna gaan we met zijn allen naar binnen, waar de vergadering door bestuursvoorzitter Alex Riemersma wordt geopend, waarin vanavond vooral de voortgang van alle voorbereidingen op restauratie van en nieuwbouw bij It Westerhûs centraal staan.
De plannen worden steeds concreter, en we schatten in dat we op afzienbare termijn in elk geval kunnen beginnen met bouw en restauratie van deze hele oude kloosterboerderij, met de hoop en in het Godsvertrouwen dat op gewenste termijn ook de laatste gelden nog zullen worden geschonken aan Nijkleaster, om daarmee dan ook de volgende en laatste bouwfasen van Nijkleaster te realiseren.
We hopen dat nog een aantal grote geldgevers zich tot Nijkleaster zullen richten om met aanmerkelijke financiële bijdragen de nieuwbouw en ook de restauratie volledig mede mogelijk te maken.
We zijn benieuwd wie ons financieel zullen helpen om het waarde(n)volle nieuw- en verbouwprogramma geheel mogelijk te maken.

  • Zijn er nog mensen of organisaties die 'dood' geld voor Nijkleaster 'levend' willen maken?
  • Wil iemand aan Nijkleaster bijvoorbeeld onroerend goed schenken zoals grond, een woonhuis, een bedrijfsruimte of een boerderij, waarvan de verkoopopbrengst ten goede zal komen aan Nijkleaster?
  • Is er iemand, of is er bijvoorbeeld een rijke kerkelijke gemeente met een groot banksaldo bereid om niet voor financieel rendement, maar voor geestelijk rendement te gaan?
  • Of wil iemand als mede-investeerder partner worden in het Friese klooster van Nijkleaster?
Alle hulp is gewenst, dus wie komt ons daarbij helpen?
Vanwaar komt onze hulp?
Wij bidden tot God, en vragen het u!

Geen opmerkingen: