zaterdag 12 september 2020

Jabikspaad als aanlooproute naar Santiago de Compostela

Zaterdagochtend 12 september 2020

Pelgrim Ellen verlaat Refugio Ultreia Feinsum en gaat verder op het Jabikspaad














Al weer een pelgrim in Feinsum
Na gisteren onderweg enige regen gehad te hebben, maar voorts prima wandelweer, kwam gisteren aan het eind van de middag pelgrim Ellen aan bij onze Refugio Ultreia Feinsum. Deze uit Nederlands Limburg afkomstige ervaren wandelaar heeft al lang de aspiratie om de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela te gaan lopen. Ter voorbereiding loopt ze nu enkele dagen de oostroute van het Friese Jabikspaad in noordelijke richting, om via de Waddenzeekust vandaag aan te komen bij De Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie, dat het eindpunt is voor de pelgrims die in noordelijke richting naar het zogenoemde 'Santiago aan het Wad' lopen, en dat tevens het startpunt is voor de Nederlandse pelgrims die vanuit het Noord-Friese Santiago aan het Wad (Sint-Jacobiparochie) pelgrimeren naar het Spaanse Santiago de Compostela. Ze overnachtte bij ons in de Refugio.

Op weg naar Santiago aan het Wad
Na een gezellige avond met pelgrimsmaaltijd en een goede nachtrust, beginnen we de dag met ontbijt. Daarna nemen we afscheid van deze pelgrim, en verlaat Ellen onze Refugio Ultreia Feinsum, om vandaag over het Jabikspaad via Oude Bildtzijl, Nieuwe Bildtzijl, de Waddenzeedijk, Zwarte Haan en Oude Bildtdijk naar De Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie te wandelen. De zon schijnt door een halfbewolkte lucht heerlijk over de akkers, en bij dit mooie wandelweer laat pelgrim Ellen ons dorp Feinsum achter zich, om via de Feinsumer Brêge de Feinsumer Feart over te steken, in de richting van de eerste pelgrimsstempelpost op de locatie van het voormalige klooster Mariëngaard.
We wensen Ellen vandaag een aangename wandeldag op het Jabikspaad, en daarna nog heel veel mooie dagen op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

Geen opmerkingen: