zaterdag 12 september 2020

Elfstedentocht-suppers passeren Feinsum

Zaterdag 12 september 2020

Drie Elfstedentocht-suppers passeren de Feinsumer Brêge 











Twaalfde SUP-Elfstedentocht
Ook vandaag valt er weer wat te moois beleven in Feinsum, en wel op sportief gebied.
We waren er al van op de hoogte gebracht door de pers dat dit de week is van - alweer de twaalfde - SUP-Elfstedentocht, maar we wisten nog niet hoe laat de suppers vandaag Feinsum zouden gaan passeren door de Feinsumer Feart. Maar het wordt ons gemakkelijk gemaakt, want als er vanmorgen een rij dames bij de voordeur staat om bij ons even van het toilet gebruik te mogen maken, horen we van hen dat dit een deel van de verzorgingsploeg van de suppers is, en dat over enkele minuten de eerste suppers ons dorp zullen passeren.
We gaan met hen mee naar de Feinsumer Feart, en wachten op en bij de Feinsumer Brêge de sportieve Elfstedentocht-supper op.

Suppen van Franeker via Feinsum naar Dokkum 
De suppers die vandaag tussen Franeker en Dokkum de harde wind behoorlijk in de rug hebben, worden met een spandoek en met megafoon-versterking en gejuich als het ware naar de Feinsumer Brêge getrokken. De suppers komen in kleine groepjes voorbij, en af en toe gaat er ook een alleengaande supper onder de brug door.
Aan de andere kant van de brug krijgen deze sportieve watersporters dan nog een hartversterkend gejoel en gezang mee als een goedbedoeld duwtje in de rug, en even later verdwijnen ze in de bocht van de Feinsumer Feart en suppen ze langs de Feinsumer jachthaven ons dorp uit, op weg naar de Dokkumer Ee, waarover ze dan via Bartlehiem en Burdaard naar Dokkum gaan.
Morgen gaan ze nog van Dokkum naar de finish in Leeuwarden, zoals Durkje en ik dat vorig jaar ook meemaakten, toen wij tijdens onze wandeling van Dokkum naar Hallum over het Claercamppad liepen, en de Elfstedentocht-suppers ons bij de Klaarkamp-brug in de Dokkumer Ee passeerden. 

Geen opmerkingen: