zondag 19 april 2020

The Pretty Sunday After

Zondag 19 april 2020
De fleur die resteert van twee schitterende trouw-dagen






















Zo geheel anders
Deze zondag, zo geheel anders als de voorgaande twee dagen.
Vandaag geen trouw-activiteiten, wel dankbaar terugblikken op al dat goeds van de afgelopen twee dagen.
Deze zondag begint vanmorgen om 10:00 uur met een mooie online kerkdienst op de televisie van Omrop Fryslân TV, live uitgezonden vanuit de Martinikerk van Franeker, hetgeen zo langzamerhand al een traditie begint te worden in Corona-tijd.
Verder genieten we deze dag van de felicitaties die wij als ouders van het bruidspaar al hebben ontvangen en ook vandaag nog binnen krijgen.
Mooi ook om te zien hoe enthousiast de lezers van mijn weblog reageren op de verslagen over deze twee waarde(n)volle trouw-dagen van Esther & Pieter van eergisteren en van gisteren. Het verslag over de viering van gisteren schreef en publiceerde ik vandaag op deze weblog.

Delen en beleven van beeld & geluid
In gezinsverband wisselen we vandaag nog foto's uit, om samen na te genieten van alle beelden die op het netvlies blijven hangen. Verder kijken we nog naar de online-videobeelden van de viering van gisteren, die gisteren als livestream zijn gedeeld met familie, vrienden en kennissen. Ook daarop zijn veel positieve reacties gekomen, waaruit blijkt hoe velen het waarderen dat het bruidspaar alle genodigden die vanwege de Corona-beperkingen er niet bij konden zijn toch kennis hebben laten nemen van de liturgische viering van gistermiddag in de kerk van Terkaple. Online-kijkers zaten niet alleen in Fryslân, maar uit de ingekomen reacties blijkt dat ook in andere delen van ons land, en zelfs in Duitsland en in Wit-Rusland familie heeft zitten kijken en meebeleven.
De Corona-crisis heeft ons allen dan wel - begrijpelijkerwijs - allerlei beperkingen opgelegd, maar dat heeft het bruidspaar met hun ceremoniemeesters en alle familie, vrienden en kennissen er niet van weerhouden om de voor het bruidspaar zo belangrijke viering met hen te delen.
Kortom, alles overziend vandaag, op deze aangename 'day after', een dag om als gezin - samen met vele anderen - nog volop na te genieten van twee hele mooie trouw-dagen.


Geen opmerkingen: