maandag 23 december 2019

Lights in Blokzijl

Zondag 22 december 2019 
Feeërieke entree op de Noorderkade van Blokzijl 



















Buitenactiviteiten op een zachte winterdag

Op deze ietwat licht-regenachtige dag is het toch nog goed te doen om met onze Witrussische gasten enkele buitenactiviteiten te organiseren.
Een bezoek aan de pier met de veerboothaven bij Holwerd is een succes, want als je in een land woont dat geheel geen zee heeft, is elk bezoek aan een zee - hier de Waddenzee - een ware belevenis.
Dat Feinsum echt niet zover van Stiens ligt, als aanvankelijk gedacht, blijkt wel als je de twee kilometers van Stiens naar Feinsum gewoon maar eens gaat lopen. Een halfuurtje wandelen over de Hege Hearewei is gemakkelijk even te doen, en maakt deel uit van een ommetje dat veel Stiensers bij mooi weer regelmatig maken, even heen en terug tussen Stiens en Feinsum.

Lights in Blokzijl
Aan het eind van de middag reizen we met het gezin van Aksana & Pasja af naar het schilderachtige Overijsselse stadje Blokzijl, waar ik in mijn kinder- en jeugdjaren regelmatig kwam.
We gaan naar dit voormalige Zuiderzeehavenstadje, omdat Blokzijl enige tijd prachtig is versierd en verlicht met schilderachtige vormen, kleuren en licht.
Het thema van dit geslaagde evenement is: 'Lights in Blokzijl'.
Al bij de entree van Blokzijl, bij de sluis naast de Noorderkade wandelen we door een kleurrijke entree van dit havenstadje.
En dan zien we vóór ons de hele haven met daaromheen de oude huisjes langs de havenkade, allemaal zo prachtig verlicht met allerlei kleuren.
Veel inwoners hebben ook hun best gedaan om in en aan de huizen prachtige feestversiering aan te brengen, dus de kinderen zijn keer op keer verrast door al dat moois om hen heen.
Als we teruglopen, weer om de haven heen, gaan we ook de kerk binnen, waar men net bezig is met de laatste voorbereiding voor het kinderkerstfeest dat hier straks zal worden gevierd.
Na dit bezoek eten we onderweg nog even iets, en daarna rijden we weer huiswaarts.

Geen opmerkingen: