vrijdag 29 november 2019

Sint & Piet bezorgen energieneutraal in Leeuwarden

Donderdag 28 november 2019
Sinterklaaspakketjes klaar voor bezorging

Logistieke Sinterklaas-operatie

Al weken lang doet de commercie haar best om de verwachtingsvolle consumenten erop te wijzen dat het jaarlijkse Sinterklaasfeest nadert. Reclame in allerhande media maakt daarbij duidelijk op welke locaties en tegen welke aantrekkelijke prijzen grote en kleine geschenken kunnen worden verkregen.
Nog enkele nachtjes slapen, en dan is het zover dat in heel Nederland in veel huiskamers het Sinterklaasfeest wordt gevierd.
Behalve dat het een geliefd volksfeest is, betekent het voor producenten, retailers en consumenten ook een fikse logistieke operatie. De zo gewenste Sinterklaas-kadootjes zullen op de een of andere manier door de Sint en zijn Pieten moeten worden bezorgd op de plaats waar al die kadootjes zullen worden uitgepakt.
Om het geheel feestelijk aan te bieden en de nieuwsgierigheid van de ontvangers van de kado's zo lang mogelijk vast te houden, heeft de Sint de beschikking over grote aantallen Pieten, die hem helpen om al die kado's tijdig te verpakken in vrolijk Sinterklaaspapier.

Kado-depot NHL Stenden Hogeschool
Bij de kantine van NHL Stenden Hogeschool aan de Rengerslaan in Leeuwarden trof ik tegen het avonduur een bakfiets van Sinterklaas aan, die nu al bijna is volgeladen met een partij nog te bezorgen Sinterklaas-geschenken. Wellicht zie je volgende week op de avond van komende donderdag 5 december Sinterklaas en/of één of meer Pieten energieneutraal met de volgeladen bakfiets door Leeuwarden rijden, op weg naar de kadobestemming van deze lading Sinterklaasgeschenken.

Geen opmerkingen: