vrijdag 29 november 2019

De Reünie geboekt

Vrijdag 29 november 2019
Cover van het Reünie-boek van de CPA Drachten

Reünie-boek 2019
Met zijn niet aflatend enthousiasme heeft Haaie Spoelstra - onze oud-studiegenoot van de Christelijke Pedagogische Akademie 'Koningin Juliana Kweekschool' van Drachten - weer een prachtig boek gepubliceerd.
Na een grondige voorbereiding beleefden we als afgestudeerden van deze Drachtster school op 21 september 2019 een buitengewoon geslaagde reünie in het Skûtsjemuseüm van Earnewâld, ter gelegenheid van het feit dat het inmiddels al 40 jaar geleden is dat wij in 1979 allen afstudeerden aan deze docentenopleiding.
In de afgelopen week kregen wij dit reünie-boek per post toegezonden, en inmiddels heb ik het boek al enkele malen bekeken, en ook gelezen.

Nog één keer terugkijken
In de aanloop naar bovengenoemde reünie publiceerde Haaie Spoelstra al een bijzonder mooi jubileumboek van en over de school en met name over ons cohort, dat in 1979 afstudeerde. Over dat boek publiceerde ik eerder al deze blog.
Haaies tweede boek - het reünie-boek - verhaalt uitgebreid over de reünie van september 2019, en over wat daar nog op volgde.
In zijn Voorwoord van dit reünie-boek - getiteld 'De Reünie' - verwoordt Haaie de bedoeling van zijn tweede boek kort maar krachtig: "Nog één keer terugkijken".
Na de weergave van de uitnodiging voor de reünie volgt een boekwerk van 148 pagina's op A4-formaat met tientallen foto's, die tijdens de reünie-dag zijn gemaakt. Haaie heeft alle afgebeelde foto's verzameld met zijn oproep aan alle reünisten om hem de door hen gemaakte foto's te zenden. Deze grote fotoverzameling is inmiddels digitaal door ons allen gedeeld, maar nu zijn ze dus ook als hard copy te boek gesteld in dit schitterende fotoboek.
Hier en daar zijn de foto's (op formaat A5 en A4) met korte bijschriften toegelicht.
Voordat ook de groepsfoto's kunnen worden bekeken, passeer je al kijkend en lezend ook een reportage over het reünie-optreden van de aanwezige koorleden van het vroegere CPA-schoolkoor, onder leiding van docent Henk Bijma.
De klassenfoto's van ruim 40 jaar geleden (1979) staan in het boek, en daarbij staan de klassenfoto's van september 2019, waarbij wij zoveel mogelijk op dezelfde plaats staan als ruim veertig jaar geleden.

Nog één keer nalezen
Daarna volgen vanaf pagina 109 veel teksten, met ook bijbehorende foto's.
Eerst wordt mijn blog van 21 september 2019 afgedrukt.
Vanuit dat uitgebreide blogbericht heb ik op verzoek een artikel geschreven voor de Drachtster Courant. Dat artikel, en daarna ook de artikelen die de Drachtster Courant in haar krant en ook op haar website heeft gepubliceerd, staan in dit reünie-boek afgedrukt.
Daarna volgen nog twintig pagina's met allerhande reacties na de reünie, waarin onze vroegere studiegenoten met Haaie en anderen emailden over hun bijzondere ervaringen van deze reünie-dag.
Na de lijst met personalia sluit Haaie Spoelstra zijn reünie-boek af met een 'Woord van dank', waarin hij iedereen heel hartelijk bedankt voor ieders aanwezigheid, inbreng en medewerking om van deze reünie-dag voor iedereen een bijzondere dag te maken.
En zo vormt dit prachtige reünie-boek een sierlijke kroon op al het goede en vele werk dat Haaie Spoelstra heeft verzet om ons als afgestudeerden en oud-docenten van de voormalige Christelijke Pedagogische Akademie van Drachten een onvergetelijke belevenis te schenken.
Het past ons dan ook om Haaie Spoelstra - mede langs deze weg - grote dank te zeggen voor zijn enthousiasme, doortastendheid en voor hetgeen Haaie met en voor ons tot stand heeft gebracht. Door hem zien wij nu terug op iets moois, wat velen goed heeft gedaan.

Geen opmerkingen: