zondag 27 oktober 2019

't Liwwadster Rondje

Zaterdag 26 oktober 2019
De sloep 'Zee-otter' passeert de Noorderbrug in de Leeuwarder stadsgracht












Sloeproeien
’t Liwwadster Rondje is de succesvolle sloeproeiwedstrijd in en door Leeuwarden, de mooie hoofdstad van Fryslân.
Als jaarlijks terugkerend evenement is ’t Liwwadster Rondje een mooie aanvulling op de andere sloeproei-evenementen in de omgeving en in de rest van Nederland.
Met een lengte van 16 kilometer is de wedstrijd prima vol te houden als voorlaatste wedstrijd in het huidige sloeproei-seizoen.
Dit jaar is er plek voor 90 deelnemende sloepen.
’t Liwwadster Rondje wordt elk jaar georganiseerd door leden van Studentenvereniging Osiris, waarvan de leden allen op de Leeuwarder hogeschool Van Hall Larenstein zitten of hebben gezeten.

Route
Deze sloeproeiwedstrijd start bij Citycamping de Wetterpôlle en gaat via de Froskepôlle en het Alddeel naar de legendarische Bonkevaart.
Vervolgens gaan de sloeproeiers via de Dokkumer Ee naar de Leeuwarder stadsgrachten, om dan door de mooie binnenstadsgrachten van Leeuwarden te roeien, om tenslotte weer richting de finish te gaan bij Citycamping de Wetterpôlle.
Op het moment dat Durkje en ik de binnenstad in wandelen via de Noorderbrug, passeert een aantal sloepen, met daarin hardwerkende roeiers, die allen hun uiterste best doen om een scherpe wedstrijdtijd neer te zetten.

Geen opmerkingen: