zondag 1 september 2019

Tussen eerste en tweede etappe van het Jabikspaad

Zondag 1 september 2019
Klaar voor de start van de tweede etappe op het Jabikspaad



















Einde van de eerste etappe
De drie pelgrims Nely, Durkje en Anja, die gisteren in Sint-Jacobiparochie begonnen aan hun gezamenlijke eerste etappe van het Friese Jabikspaad, arriveerden gisteren rond het avonduur na een hele mooi eerste etappe bij onze Refugio Ultreia Feinsum. De eerste zonnige 21 kilometers zaten erop, en ze hadden ieder op eigen wijze en ook samen buitengewoon genoten van de eerste pelgrimsdag door de Friese Bildthoek en over het kilometers lange traject over de Waddenzeedijk.
Moe, maar voldaan wandelen ze tegenover onze refugio het dorp Feinsum binnen, en komen dan direct al aan bij deze overnachtingsplek voor passerende pelgrims.

Begin van de tweede etappe
Gisteravond hebben we gezamenlijk de pelgrimsmaaltijd gegeten, en daarna was er ook nog volop tijd om gezellig met elkaar na te praten over de belevenissen van deze eerste pelgrimsetappe.
Na een goede nachtrust staan ze vanmorgen om acht uur weer beneden voor het ontbijt, en als alles gereed is voor vertrek, maken we nog even een afscheidsfoto bij de refugio.
Daarna wandelen ze van de refugio naar de Hyltsjebrêge over It Kanael, om dan via de Hege Hearewei op het Jabikspaad tegenover onze refugio te beginnen aan de tweede etappe, die vandaag vanuit Feinsum via Stiens, Britsum, Koarnjum en Jelsum zal eindigen in het centrum van Leeuwarden.
Het is bewolkt, af en toe breekt de zon heel even door de wolken, en een heerlijke frisse westenwind erbij beloven dat het weer een prachtige dag op het Friese pelgrimspad kan worden. Vol goede moed gaan ze gedrieën vrolijk op pad; voor pelgrims zoals te doen gebruikelijk de dan nog niet bekende belevenissen van de komende pelgrimsdag tegemoet.

Geen opmerkingen: