zaterdag 14 september 2019

Burgemeester bezoekt briljanten bruidspaar De Jong-Boonstra in Damwâld

Donderdag 12 september 2019
Felicitatie van burgemeester Agricola voor bruidspaar De Jong-Boonstra















Gelukswensen bij 65-jarig huwelijk
Op 24 augustus 2019 waren Durkje haar ouders 65 jaar getrouwd. We hebben dat met veel familie, vrienden, kennissen, dorpsgenoten, koorleden en gemeenteleden vrolijk gevierd in Broeksterwâld.
Naast al die mensen die dit feest op de jubileumdag mee vierden, heeft dit briljanten bruidspaar vooraf en nadien ook nog heel veel felicitatiekaarten en brieven met gelukswensen ontvangen.
Blij verrast was het bruidspaar ook met de felicitatiebrief van onze koning Willem-Alexander & koningin Maxima, en van die andere mooie brief die de Friese commissaris van de koning - Arno Brok - tot hen richtte.

Reflectief gesprek over 65 jaar (samen)leven en (samen)werken
En als kroon op al die gewaardeerde felicitaties komt vanmorgen burgemeester Klaas Agricola van de gemeente Dantumadiel bij Durkje haar ouders thuis in Damwâld op visite. Na de hartelijke felicitatie ontstaat een geanimeerd gesprek over onder andere het bruidspaar en de kinderen, over de keuzes die de echtelieden in al die jaren samen hebben gemaakt op het gebied van bijvoorbeeld wonen, werken, leven, in geloof en kerk, en over de studies en beroepskeuzes van hun kinderen.
Ook de publicaties van Durkje haar vader, over met name de geschiedenis van de familie, de kerk en de christelijke basisschool van Broeksterwâld komen op tafel, en ook deze geschiedenispublicaties bieden volop stof tot een boeiend gesprek tussen bruidspaar en burgemeester.

Geen opmerkingen: