zaterdag 29 juni 2019

Rugzakken op De Christoffel

Woensdag 26 juni 2019
Cover van parochieblad 'De Christoffel'

Parochieblad Zuidwest-Fryslân
Vandaag werd ik erop gewezen dat een foto van de wandelrugzakken van Durkje en mij prijken op de cover van 'De Christoffel', het parochieblad van de Heilige Christoffelparochie, die in 2015 is ontstaan uit een fusie van de zeven samenwerkende parochies in Zuidwest Friesland, van de voormalige parochies H. Odulphus in Bakhuizen, H. Ludgerus in Balk, H. Michael in Woudsend, H. Fredericus in Sloten, H. Willibrordus in Lemmer, H. Mattheus in Joure en de H. Nicolaas in Sint Nicolaasga.

Embalsa de la Grajera
Het gaat om een foto die ik heb gemaakt tijdens onze pelgrimstocht van het Friese Sint-Jacobiparochie naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela.
Op 6 mei 2012 wandelden we van Viana naar Navarrete, toen we aankwamen bij de stuwdam van het Spaanse stuwmeer 'Embalsa de la Grajera'.
Op de foto staan onze twee pelgrimsrugzakken tegen de stenen muur van de stuwdam, met op de achtergrond nog een strookje blauw van het water van het stuwmeer, en verder op de achtergrond de heuvels met de hellingen waarop de wijngaarden van de Rioja (-wijnen) zichtbaar zijn.

Bestemming Noordwest-Friesland
Deze foto is ook te vinden op de promotie-website van het Toeristisch Platform van de 'Stichting Bestemming Noardwest' (Fryslân), waarop onder andere aandacht wordt besteed aan het 'Jabikspaad', het Fries-Overijsselse pelgrimspad richting Santiago de Compostela.

Geen opmerkingen: