vrijdag 17 mei 2019

Wedding Shopping in Porto

Zaterdag 4 mei 2019
Shopping in Porto

Dag in Porto
We slapen vanmorgen uit tot 9:15 uur, staan dan op en ontbijten. Daarna schrijf ik het dagverslag van de pelgrimsdag van gisteren. Dan maken we in ons hotel in Porto alles gereed voor vertrek. Om 12:00 uur checken we uit bij de receptie van Hotel Peninsular, en laten we onze rugzakken achter in het  hotel.
We gaan het winkelcentrum van Porto in, om van deze gelegenheid gebruik te maken om hier zo mogelijk feestkleding te kopen voor Durkje, met het oog op de komende trouwdag van Jan Wijbe & Gaby. Bij de VVV laten we ons informeren waar we daartoe het beste kunnen gaan. In de lange promenade van de drukke winkelstraat van Porto gaan we kriskras bij alle dameskledingzaken langs, op zoek naar gelegenheidskleding. Het blijkt dat de meeste van de betere kledingzaken daar ergens in de winkel – meestal boven – een speciale afdeling voor hebben. Als we na enkele uren het hele aanbod in deze winkelstraat hebben gezien, maken we de keus welke jurk we voor Durkje kopen. In de betreffende winkel hadden de verkoopsters deze combinatie al voor ons gereserveerd, dus beide partijen zijn nu blij met deze geslaagde (ver)koop.
Verderop vinden we een schoenenwinkel, waar de drie aanwezige verkoopsters er alles aan doen om voor Durkje een prachtig paar bijpassende schoenen te vinden, waarmee wij de winkel heel tevreden verlaten.
Dit feestelijk gebeuren vieren we verderop in een koffiehuis, waar we met koffie toosten op onze geslaagde aankopen van vanmiddag. Qua kleding zijn we nu nagenoeg gereed voor de bruiloft van de komende maand.

Terugreis van Porto naar Schiphol
Aan het eind van de middag gaan we weer terug naar het hotel, om daar onze rugzakken af te halen. Diagonaal tegenover Hotel Peninsular is het centraal station van Porto, waar we tickets kopen voor de metro. Vervolgens gaan we daar ondergronds, om dan via één overstap met de metro af te reizen naar het vliegveld van Porto. In de metro raken we in gesprek met een groep Portugese eerstejaars studentes Osteopathie, die vandaag voor het eerst hun Portugees-karakteristieke zwarte cape-kleding mogen dragen, nu zij op weg zijn naar het grote studentenfeest dat vanavond plaats zal vinden. De hoge temperatuur van vandaag nodigt  niet uit om de warme cape over de zwarte rok met witte blouse te dragen, maar dat zij nu voor het eerst de zichtbare tekenen van de Portugese student  op straat mogen dragen, wordt als eervol gezien.
Vertrek van vliegveld Porto
Op het vliegveld maken we alles klaar voor het inchecken, en dan wachten we in de vertrekhal en bij de gate op het boarden. Omdat alle passagiers al ruim voor de vertrektijd in het vliegtuig zitten, mogen we iets eerder dan de officiële vertrektijd vertrekken. Vlak vóór zonsondergang stijgen we ruim voor 21:00 uur op van vliegveld Porto, en na middernacht landen we tegen 00:30 uur op luchthaven Schiphol.
De bagage staat snel op de lopende band, en de bus naar parkeerterrein 3 staat vóór de aankomsthal gereed, dus we zijn vlot weer terug bij onze auto, waar we de rugzakken inladen en huiswaarts keren. Om 2:30 uur zijn we weer thuis in Feinsum, zodat we in elk geval nog enkele uurtjes kunnen slapen, alvorens de nieuwe dag aanbreekt.

Geen opmerkingen: