dinsdag 21 mei 2019

Keep them Rolling in Feinsum

Zondag 5 mei 2019 - Bevrijdingsdag
De karavaan van Keep them Rolling rijdt Feinsum binnenBevrijdingstocht door Noord-Fryslân
Vandaag is het 74 jaar geleden dat Nederland was bevrijd van de Duitse bezetting gedurende de Tweede Wereldoorlog. Op veel plaatsen in het hele land wordt deze Bevrijdingsdag op verschillende wijze gevierd.
De Friese afdeling Ternaard van 'Keep them Rolling' begint haar Bevrijdingsdagactiviteit vandaag met een (kerk-) Dienst te Velde in Ternaard.
Daarna begint een lange rondrit met allerhande legervoertuigen van Keep them Rolling. Over de voormalige zeedijkjes van Oostergo rijdt deze lange karavaan van enkele tientallen legervoertuigen vanuit Ternaard via de dorpen Holwerd, Blija, Ferwerd, Marrum, Hallum en het buurtschap Hallumerhoek naar onze woonplaats Feinsum.

Invasie in Feinsum
Vlak vóór de bebouwde kom van Feinsum wordt even stil gestaan om te hergroeperen, zodat de legerkaravaan als een aaneengesloten invasie-optocht over de Holdingawei van het westen naar het oosten van Feinsum rijdt, om daarna de tocht voort te zetten naar Stiens.
In Stiens lunchen de bestuurders en de bijrijders, en daarna wordt de (op)tocht voorgezet naar Leeuwarden, om tenslotte via Lekkum, Wyns, Bartlehiem en Burdaard naar Dokkum te rijden, waar de voertuigen met hun chauffeurs en passagiers feestelijk worden onthaald.

Geen opmerkingen: