zondag 10 februari 2019

Volleyballende bruidegommen in spe

Zaterdag 9 februari 2019 
Sudosa in groen versus Exstudiantes in zwart

Volleyballers huwen ook
Na de verdrietige dag van gisteren, gaat het leven vandaag weer verder met een wel geheel ander perspectief. Door onze oudste zoon Jan Wijbe ben ik uitgenodigd om vandaag mee te gaan, om samen met Thomas en diens zwager Boudewijn op zoek te gaan naar twee trouwkostuums, omdat Jan Wijbe en Thomas komende zomer - met een tussenpoos van twee weken - gaan trouwen.
De beide aanstaande bruidegommen delen enkele jeugdjaren in het Friese Stiens, en vervolgens ook enkele jong volwassenenjaren in de stad Groningen. Bovendien delen ze al zo'n twintig jaar hun passie voor volleybal, en spelen ze nota bene nog steeds in dezelfde volleybalvereniging.

Zoek het trouwkostuum
Vanmorgen bezoeken we in Leeuwarden de kledingzaak van Jan Eringa, en vanmiddag Roka in Groningen; twee herenkledingzaken met een specialisme in de verkoop van mannenmode voor een onvergetelijke trouwdag.
De afspraken zijn verdeeld over de ochtend en de middag, dus wij melden ons op de afgesproken tijden in de beide kledingzaken, om ons uitgebreid te laten adviseren over allerlei ins en outs die van essentieel belang zijn voor een goed trouwkostuum, want dit is wellicht het belangrijkste kostuum dat de heren tijdens hun hoogtijdagen aanschaffen.
Zoals ook beide aanstaande bruiden zich hullen in het serieuze stilzwijgen over de keuzes die zij maken voor wat betreft de bruidsjaponnen, zwijgen wij mannen uiteraard ook over de resultaten van onze vrolijke jacht op beide trouwkostuums.

Win de match
Waar we wel openhartig over kunnen zijn, is het staartje van deze dag. Aansluitend aan het winkelbezoek moeten beide trouwlustige heren nog wedstrijdvolleyballen in Groningen. Ik breng Jan Wijbe naar de sporthal, waar hij 'just in time' arriveert om de eerste sets mee te kunnen spelen in een spannende volleybalwedstrijd van zijn volleybalclub Exstudiantes. Als supporter ben ik getuige van de sportieve match van Exstudiantes tegen de volleyballende jongeheren van Sudosa uit Assen.
Na een aantrekkelijk van start gegane vierde set met mooie lange rally's komen de heren van Sudosa succesvol terug van een hele grote achterstand, met als gevolg dat deze wedstrijd een vijfsetter wordt. Die wordt voor het wanhopige strijdende Sudosa echter de genadeslag, want het Exstudiantes-team van Jan Wijbe maakt de vijfde set succesvol met winst af, zodat Exstudiantes met een 3-2 voorsprong de boventoon voer en wint.

Geen opmerkingen: