zondag 7 oktober 2018

Verjaardagsfeest op Schiermonnikoog

Zaterdag 6 oktober 2018
Verjaardagstoespraak van Annagep voor JannyJanny 65 jaar
Durkje en ik nemen vanmorgen de boot van 9:30 uur vanuit Lauwersoog naar het Friese Waddeneiland Schiermonnikoog, om daar de 65e verjaardag van Janny mee te vieren. Janny was tegelijk met Durkje vanaf 1980 onderwijzeres op de Prins Johan Frisoschool te Harlingen, en ze waren ook huisgenoten van elkaar in een eengezinswoning in de Harlinger wijk Trebol. Beiden begonnen daar hun onderwijsloopbaan, en ze deelden het woonhuis, totdat Janny enkele jaren later emigreerde naar Zwitserland en ze trouwde met de Zwitsers beroepsfotograaf Felix, die in 1983 de trouwfotograaf was op de trouwdag van Durkje en mij.
In al die jaren hebben we de contacten onderhouden, onder andere door eerst correspondentie per post, en later veelal via email, en af en toe hebben we elkaar ontmoet in Zwitserland en in Nederland.
Janny is inmiddels 65 jaar geworden, in Zwitserland met pensioen gegaan vanuit het onderwijs, en ze had het plan opgevat om samen met haar naaste familie en vrienden deze gedenkwaardige verjaardag te vieren op Schiermonnikoog, haar geboorte-eiland.

Het Hazenweitje en De Berkenplas
Om 10:30 uur arriveren we met een groep vrienden in het dorp op Schiermonnikoog, waar we onder een stralende zon eerst met zijn allen koffiedrinken in de voortuin van de woning van Janny's vader aan de Langestreek. Vriendin Annagep heeft mede namens de vriendengroep een aantal mooie verjaardagskado's gemaakt en gekocht, waaronder een prachtig gedenkboek met foto's en teksten, die door de deelnemende vrienden en vriendinnen zijn ingebracht. Met een speech biedt Annagep dit kado namens alle gevers aan aan Janny.
Daarna wandelen we met zijn allen vanuit het dorp naar het Hazenweitje, waar we in een grote kring het glas champagne heffen ter felicitatie van Janny.
Vervolgens wandelen we door naar De Berkenplas, waar we met zijn allen lunchen op een zonovergoten terras aan de oever van het duinmeer.
Aan het eind van de middag gaat iedereen zijns weegs, om al dan niet nog een nacht te overnachten op het eiland. Het weer nodigt de rest van de middag van harte uit om nog heerlijk wandelend, fietsend of anderszins ontspannen te genieten van de warme najaarszon.

 

Geen opmerkingen: