zaterdag 8 september 2018

Handwerk van De Losse Stekken in de Sint-Vituskerk van Feinsum

Zaterdagmiddag 8 september 2018 
Handwerk-expositie van De Losse Stekken in de Sint-Vituskerk van FeinsumOpen Monumentendag
Vandaag is het de jaarlijkse Open Monumentendag. Ook de Sint-Vituskerk van Feinsum is vanmiddag opengesteld voor het publiek. Twee grote vlaggen van de Stichting Alde Fryske Tsjerken en van Open Monumentendag hangen ter hoogte van de ingang van de kerk langs de Holdingawei, als uitnodiging om vandaag deze eeuwenoude dorpskerk te komen bezichtigen.
Als ik de kerk binnen ga, zijn er bijvoorbeeld al automobilisten binnen geweest die vandaag deelnemen aan een toerrit voor Mercedes-cabriolets, en ook twee fotografen van een fotoclub hebben de kerk al met hun fotoapparatuur bekeken.

De Losse Stekken
Om deze bezichtingingsdag en de kerk nog aantrekkelijker te maken, heeft de Feinsumer breiclub 'De Losse Stekken' de gelegenheid te baat genomen om tijdens deze Open Monumentendag een expositie te organiseren van allerhande handwerk, dat is gemaakt door de leden van de breiclub van ons dorp.
Dit handwerk draagt kleurrijk bij aan een gezellige sfeer in deze doorgaans gesloten dorpskerk.
De tentoonstelling bestaat uit recent werk, maar er is ook handwerk te zien van bijvoorbeeld truien die al vele jaren geleden zijn gebreid en gedragen. Daarmee biedt het tentoongestelde werk een mooi overzicht van vele jaren breicultuur.
Leuk is ook het idee om een deel van het textiel te presenteren hangend aan een lange 'waslijn', en hangend over een ouderwets houten wasrek, in het Fries ook wel 'rak' genoemd.

Kleurrijk poppenbreiwerk voor jong en oud in Feinsum


Geen opmerkingen: