zaterdag 8 september 2018

Lahore Catering gaat van start tijdens braderie in Stiens

Zaterdag 8 september 2018 
Openingsspeech bij de start van Lahore Catering in Stiens Onderwijsproject Ma'Laap van Stiens voor Lahore
Zes jaar geleden kwamen Nasir & Shabana met hun gezin vanuit de stad Lahore in Pakistan via het asielzoekerscentrum van Sint-Annaparochie naar Stiens, om in ons land een nieuw bestaan op te bouwen. Sindsdien heeft het echtpaar niet stilgezeten, want na een jaar later het inburgeringsexamen gehaald te hebben, werd begonnen met hun eerste project. In samenwerking met enkele andere pioniers van de Protestantse Gemeente van Stiens hebben ze een sponsorproject opgestart, waarmee in de Pakistaanse stad Lahore momenteel al zo'n 80 kinderen van een christelijke basisschool worden gesponsord door ruim 60 Nederlandse sponsoren. Hun project Mala'Laap is mede door hun innemende houding en door hun geloof, hoop en liefde inmiddels een doorslaggevend succes geworden, waar een grote groep sponsoren van harte haar bijdrage aan levert.

Lahore Catering in Stiens
Ondertussen hebben Shabana & Nasir zich in de afgelopen jaren steeds verder geprofessionaliseerd in hun tweede project, namelijk het bereiden, verkopen en uitserveren van Pakistaanse maaltijden en hapjes voor groepsbijeenkomsten. De opbrengst van deze maaltijdcomponenten werd grotendeels geschonken aan het opstarten van het onderwijssponsorproject Ma'Laap.
Nu - enkele jaren later - is het enerzijds zover dat het sponsorproject zelfstandig kan draaien op de bijdragen van sponsoren, en is het anderzijds zover dat Nasir & Shabana klaar zijn om de volgende stap in hun professionele loopbaan in Nederland te kunnen maken. Die doorstart wordt vandaag onder grote belangstelling op de braderie gemaakt met de officiële opening van Lahore Catering in Stiens.


Officiële opening op de braderie van Stiens
Lahore Catering heeft vandaag een grote stand op de braderie van Stiens, waarop Pakistaans wordt gekookt, waar een Pakistaanse meeneemmaaltijd kan worden gekocht, en waar zoete en hartige Pakistaanse hapjes staan, waarmee de passerende braderie-bezoekers worden verwend. Ondertussen delen de kinderen van de aanwezige Pakistaanse gezinnen mooie flyers uit, waarop het catering-aanbod van Lahore Catering wordt gepromoot.
Bij de officiële start van Lahore Catering wordt gespeecht, een zegenbede uitgesproken, alle vrienden van Lahore Catering worden bedankt, en dan wordt het lint doorgeknipt, waarmee Lahore Catering met applaus van het publiek feestelijk van start is gegaan.

Maak kennis met de heerlijke Pakistaanse keuken
Lahore Catering verzorgt vanaf vandaag originele Pakistaanse buffet-maaltijden. Deze bijzondere cateringservice komt tegemoet aan speciale wensen bij allerlei evenementen, zoals bijvoorbeeld: huwelijksfeesten, verjaardagen, conferenties, jubilea en bedrijfsfeesten. Alles wordt gemaakt van verse ingrediënten.
Lahore Catering verzorgt ook workshops waarin je kennis kunt maken met de Pakistaanse keuken, door het koken en eten van een Pakistaanse maaltijd. Dat kan ook bij je thuis of in de bedrijfskeuken van je organisatie.


Er is bij Lahore Catering een ruime keus aan Pakistaanse maaltijdcomponenten, waarbij vooral wordt aangesloten op je speciale wensen. En voor wie dat wil, is het ook mogelijk om de maaltijd of het feest te omlijsten met Pakistaanse live muziek en met verrassende goocheltrucs. Vooraf wordt goed met elkaar overlegd wat de vraag is en wat Lahore Catering kan en gaan leveren om het geheel tot een succes te maken.
In Stiens prijzen wij ons gelukkig dat Lahore Catering zich met passie heeft verbonden aan Stiens, en wij wensen Shabana & Nasir veel succes met hun Lahore Catering.


Geen opmerkingen: