vrijdag 31 augustus 2018

Met Escher op reis in het Fries Museum

Vrijdag 24 augustus 2018 
Oude en nieuwe technieken gaan goed samen in een Escher-selfie

Escher op reis
Voor haar verjaardag kreeg Durkje van onze kinderen twee toegangskaarten voor de tentoonstelling 'Escher op reis', die momenteel te zien is in het Fries Museum te Leeuwarden.
Vanmorgen gaan we die verzilveren, want het kunstwerk van Escher is het zeker waard om eens goed te gaan bekijken.
Deze expositie met als titel 'Escher op reis' laat je aan de hand van 80 vroege en late originele prenten de artistieke ontwikkeling volgen van deze technisch bekwame graficus tot een wereldberoemd kunstenaar.

In de voetsporen van Escher
Kijkend, lezend en luisterend treden we vandaag als het ware in de voetsporen van M.C. Escher, en laten we ons meevoeren van het Nederlandse platteland naar de Méditerranée.
We zien dat Escher vooral in Italië, in Zwitserland en in Spanje inspiratie vond voor zijn werk, ook voor zijn topstukken, waarin hij pas jaren later de werkelijkheid op eigen wijze naar zijn hand zette.

150.000e bezoeker
De tentoonstelling wordt vandaag druk bezocht. De meeste bezoekers staan in de rij van de toegangskaarten van de voorverkoop, en in de tweede rij lukt het nog om voor bepaalde uren vandaag toegang tot de expositie te krijgen. Vandaag is de dag dat de 150.000e bezoeker deze populaire tentoonstelling bezoekt.

Geen opmerkingen: