zaterdag 23 juni 2018

Barst

Zaterdag 23 juni 2018 
Cover van Barst

Zware criminaliteit

Een vrouw laat haar hond uit in het Amsterdamse Vondelpark en vindt het lijk van Jeroen, een jonge man. Zijn schedel is ingeslagen. 
Rechercheur Maya Oliphant krijgt de leiding over het moordonderzoek, maar het is aanvankelijk nog onduidelijk wie de man is en wat hij 's nachts in het park deed.
Ondertussen is heel Nederland in de ban van een nieuwe talentenjacht op televisie. De 18-jarige Lilian Lely heeft zich door de audities geknokt, en maakt tijdens de liveshows bekend dat haar moeder Hetty niet lang meer te leven heeft. Ze wint daarmee dan wel de sympathie van het tv-publiek, maar er is een geheimzinnige briefschrijver-beller die niet gelooft wat ze beweert, omdat hij weet dat ...... 
Het forensisch onderzoek van Maya Oliphant neemt een verrassende wending. 
Wat heeft deze moord op Jeroen met Lilians ambities te maken?

Spanning kado
Dit is de nieuwe thriller van Boris O. Dittrich, voorheen advocaat, rechter, Tweede Kamerlid en fractievoorzitter; tegenwoordig werkzaam bij Human Rights Watch.
Dit boek is deze maand uitgegeven door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, ter gelegenheid van de Spannende Boeken Weken 2018, van 6-24 juni 2018; als geschenk, voor wie van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige thrillers, literatuur en romans kocht tijdens de Spannende Boeken Week.

Antwoorden na lezing
Wie het boek heeft gelezen, weet:

  • Waarom eerlijkheid beter is dan bedrog;
  • Waar het wringt tussen de werelden van show, artiest en justitie;
  • Dat het zin heeft om ook kleine gedragsveranderingen te bevragen;
  • Welke prachtige toekomst Lilian achter zich heeft.


Geen opmerkingen: