zaterdag 28 april 2018

Vlaggen op Koningsdag in Feinsum

Vrijdag 27 april 2018 - Koningsdag
De vlag uit in Feinsum op Koningsdag 2018Vlaggen in top
Vanmorgen vroeg gaat bij ons al vroeg de vlag uit.
Het is vandaag Koningsdag, de nationale feestdag waarop we de verjaardag van onze koning Willem Alexander vieren.
Hoog boven het dorp uit torenend staat onze nationale driekleur ook in top, boven op de kerktoren van de Feinsumer Sint-Vituskerk.
De koninklijke familie viert vandaag deze feestdag in de provinciehoofdstad Groningen. Daarvan zien we de mooie filmbeelden op televisie, van een uitgebreid en zorgvuldig gekozen programma, met aandacht voor veel facetten van deze stad en haar Ommelanden.
Natuurlijk zijn daar de gebruikelijke voorbeelden van sport en spel en tussendoor veel mooie muziek en dans.
En het is onze hoogzwangere Baukje vandaag gelukt om exact op het juiste moment foto's van de tv-beelden te maken op het moment dat de koninklijke familie Jan Wijbe & Gaby met Gaby's ouders passeert, en later ontvingen we nog een mooie foto van het moment dat Maxima en Coby elkaar de hand schudden.

Waardering voor inhoud
En veel maatschappelijke waardering is er vandaag voor het feit dat niet alleen vorm, maar vooral ook inhoud centraal staat. Activiteiten zoals een ontmoeting met gasboringsslachtoffers van bodemdaling, aandacht voor vluchtelingen, topsportbedrijvende studenten en het minicollege van de Groninger Nobelprijswinnaar Ben Feringa doen het vandaag goed, ook in de publieke opinie.
Na vijf jaar koningschap bleek deze week uit opiniepeilingen dat de maatschappelijke waardering voor de koning is gestegen, en dat onze koning zeker ook voor de inhoud van maatschappelijke vraagstukken gaat. Daar met zijn gezin en naaste familieleden vandaag in Groningen ook letterlijk en figuurlijk bij stil te staan, wordt als een positieve doorontwikkeling van de Nederlandse Koningsdagen gezien.

Geen opmerkingen: