zaterdag 24 maart 2018

Nieuwe richtingwijzers voor het Jabikspaad ook in Feinsum

Vrijdag 23 maart 2018 
Nieuwe richtingwijzer van het Jabikspaad wijst de weg van Feinsum naar StiensNieuwe bewegwijzering
Op de driesprong van de Hege Hearewei en de Holdingawei te Feinsum stopt een auto. Twee mannen stappen uit. De kofferbak komt open, en beiden gaan aan het werk, elk aan een kant van de kunststof bermpaal.
Omdat ik weet dat het bestuur van het Jabikspaad momenteel bezig is met het vernieuwd bewegwijzeren van dit Fries-Overijsselse pelgrimspad, kijk ik vanuit ons huis of ik de beide heren ken.
En ja hoor, voorzitter en vrijwilliger herken ik op afstand beiden, dus inderdaad wordt hier en nu de nieuwe bewegwijzering aangebracht.
Bij een kop koffie bij ons binnen vertellen ze dat ze vanmorgen in Zwarte Haan zijn begonnen, en dat ze vandaag zo ver mogelijk proberen te komen met het bewegwijzeren van het Jabikspaad, met de nieuwe kunststof wegwijzers, herkenbaar aan de geel-blauwe camino-kleuren, de naam van het Jabikspaad en de gele wulk, het symbool van het Jabikspaad.

Via Feinsum over het Jabikspaad naar Stiens
De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door de Marrekrite, en de kunststof bermpalen, waarop nu al de bewegwijzering van het Wandelnetwerk staat, mag gebruikt worden om ook het Jabikspaad te bewegwijzeren. Een mooi voorbeeld van samenwerking ten behoeve van goede informatie voor wandelaars en fietsers in onze regio.
Er zijn vanzelfsprekend drie verschillende wegwijzers, namelijk voor linksaf, rechtdoor en rechtsaf.
Hier op de Feinsumer driesprong tegenover onze woning worden de wandelaars en fietsers op het Jabikspaad doorgeleid vanuit de Hallumerhoek langs Feinsum, verder over de Hege Hearewei richting Stiens.
Zo'n vier jaar heeft het geduurd om de nieuwe bewegwijzering te realiseren, maar dan heb je nu ook wat moois voor wie het Jabikspaad volgt.

Geen opmerkingen: