zaterdag 27 januari 2018

Nationale Studenten Enquête 2018

Donderdag 25 januari 2018
Ook Stenden Hogeschool doet weer mee aan de Nationale Studenten EnquêteVan NSE 2017 naar NSE 2018
Medio januari 2018 ontvingen alle studenten een uitnodiging om de Nationale Studenten Enquête (NSE) in te vullen.
Binnen Stenden Hogeschool werd daaraan voorafgaand al een vooraankondiging hierover gestuurd naar onze studenten, met daarin de verbeteringen vermeld, naar aanleiding van de NSE-evaluatieresultaten van 2017.
We roepen ook dit jaar weer alle studenten op om mee te stemmen, om zo (weer opnieuw) een oordeel over hun studie te geven.

Wat is de Nationale Studenten Enquête?
De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek, in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, waarin jaarlijks alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. Deze resultaten worden gebruikt voor landelijke ranglijsten van hogescholen in de media en voor de publicatie van onder ander de Keuzegids HBO. Er wordt een benchmark (vergelijkend onderzoek) gedaan onder hogescholen en er worden kwaliteitszegels toegekend aan top-opleidingen.

Waarom invullen?
Omdat je als student waardevolle informatie kunt geven over en aan je opleiding.
Elke student herinnert zich vast nog wel het moment waarop hij of zij een keuze voor diens studie moest maken. Als huidige student heb je uiteindelijk gekozen voor bijvoorbeeld onze hogeschool. De studie-informatie van deze nu studerende studenten vinden we belangrijk voor de nieuwe studiekiezers, voor de opleiding waar je nu studeert, en is ook van belang voor de hele hogeschool.
In de NSE kun je bijvoorbeeld aangeven wat je als student waardeert aan je onderwijs, en wat er volgens jou als student toch nog beter kan.
De nieuwe NHL Stenden Hogeschool vindt de kwaliteit van het hoger onderwijs van haar hogeschool belangrijk en daarom vragen zowel Stenen Hogeschool als ook NHL Hogeschool momenteel de mening van al hun studenten om van alle studies van de nieuwe hogeschool - die ontstaat op 1 september 2018 - top-opleidingen te maken. Het kan altijd nog wel iets beter, en daar willen we met zijn allen voor gaan bij de start van onze nieuwe hogeschool.
En bovendien maken studenten die meedoen aan de NSE landelijk kans op leuke prijzen zoals een Kilroy reisvoucher; en ook Stenden Hogeschool verloot bijvoorbeeld de gele Fatboy die bij de ingang in onze hogeschoolvestiging staat.

Wat gebeurt er met de resultaten?
De onderzoeksresultaten worden over enkele maanden gebruikt voor een benchmark tussen de verschillende hogescholen en opleidingen, en daarmee ook ten behoeve van de profilering van elke opleiding.
Met deze evaluatieresultaten wordt in kaart gebracht welke aspecten door onze studenten worden gewaardeerd en welke aspecten nog wel iets beter kunnen.
De verbeteringen naar aanleiding van de NSE-resultaten van afgelopen jaar zijn geformuleerd in drie beloftes van elke 'School' binnen Stenden Hogeschool. Als student en als medewerker leest je deze beloftes in het hogeschoolmagazine 'Quality Matters', en verder zijn er ook al de terugkoppelingen daarop in de NSE-flyers die binnen onze hogeschool-Schools zijn en worden verspreid tijdens de nu lopende NSE-afnameperiode.
Er wordt dus vooral goed geluisterd naar de stem van studenten. Daarom roepen we onze studenten ook weer op om vooral hun actuele mening te geven over hun huidige studie!

Goed idee in de Ideeënbox bij de Fatboy-zitzak!
Tijdens of na afloop van hun onderwijs-moduul kunnen studenten hun evaluatieformulieren invullen, en/of vinden er evaluatie-panelgesprekken plaats, en daarnaast zijn er veel andere mogelijkheden waarin studenten hun feedback kunnen geven op hun genoten onderwijs.
De NSE-enquête is bedoeld om een algemeen oordeel te geven over de studie.
En voor alle studenten die heel specifike een goed idee voor hun opleiding en/of voor hun hogeschool hebben, bestaat de kans om hun suggestie in de ideeënbox in de NSE-loungehoek bij de ingang van de hogeschoolvestiging te doen. Probeer dan ook alvast die gele Fatboy, vul als student de NSE-enquête in, en wie weet, win je als student dan ook nog die mooie gele Fatboy-zitzak!

Geen opmerkingen: