zaterdag 27 januari 2018

Expositie Examenwerk Creatieve Therapie in Stenden Hogeschool

Vrijdag 26 januari 2018 
Examenwerk van studenten Creatieve Therapie in Stenden Hogeschool











Afstudeerfasewerk
Momenteel exposeren enkele studenten van de HBO-Bachelor-opleiding Creatieve Therapie van Stenden Hogeschool hun examenwerk in de vitrine langs de Kennisboulevard van Stenden Hogeschool te Leeuwarden.
Deze werkstukken zijn gemaakt in de afstudeerfase van de verkorte route die deze opleiding CT aanbiedt.
In de laatste fase van hun studie geven studenten vorm aan hun eigen thema's, en toetsen ze de relevatie van hun beeldend werk voor de beroepspraktijk van de vaktherapeut.

Studenten aan 't woord over 't werk:

  • Rita exposeert tweedimensionaal en driedimensionaal werk, met als thema: Zelfbeeld. Rita haar perfectionisme heeft steeds meer plaats gemaakt voor experiment. Gevoelens kunnen zo op speelse wijze worden gevoeld en verwerkt.
  • Linda's thema is: Wie ben ik in relatie tot de ander? Ze maakte een sculptuur op sokkel, van hout, want dat materiaal daagt haar door de weerstand van het materiaal uit om meer in beweging en tot handelen te komen. De ontstane vorm vertelt over de beleving van de maker.
  • Lisolot haar creatieve bron was dicht, en ging weer open. Haar thema luidt dan ook niet voor niets: Er doorheen. Door haar ruimtelijk werk in klei en steen werd haar tastzin weer geactiveerd, en daarmee ook haar gevoelsleven.
  • Voor Anja, en voor haar therapeutschap, was het belangrijk om de verwachtingen die ze van zichzelf had. los te laten en zich meer te richten op het proces (zoals op ervaren, beleven en plezier hebben), dan op het product.

Geen opmerkingen: