maandag 25 december 2017

Vrolijk Kerstfeest Iedereen in Stiens

Maandag 25 december 2017 - Kerstfeest
Kerstverhaal voor de kinderen bij de kerststal in de Stienser Sint-Vituskerk

Kerstintentie: van de V(v)ader naar de Z(z)oon
Het Kerstfeest vieren we vanmorgen in de Stienser Sint-Vituskerk. Vorig jaar gingen we tot de vader, vanmorgen gaan we tot de zoon. Evenals vorig jaar is vader, dominee Evert Overeem tijdens de ochtenddienst de voorganger in De Hege Stins te Stiens, en is zoon, dominee Jaap Overeem tijdens de ochtendviering de voorganger in de Sint-Vituskerk.
Omdat het ter gelegenheid van het Kerstfeest voor een ieder een goede Kerst-intentie zou zijn om van de Vader naar de pasgeboren Zoon te gaan, ligt het ook wel een beetje voor de hand om vanmorgen naar de Sint-Vituskerk te gaan, naar de Kerstviering met de kinderen op deze vroege Kerstochtend.

United zingt prachtige songs en begeleidt alle gezangen
Folle gjin genĂ´ch
Veel, zoniet alles is er aan gedaan om van deze Kerstfeestviering een ware belevenis te maken. Al weken zijn Ciska Haijma-Vis, Gert-Jan Zuidema en Jaap Overeem bezig om een kinderkoor van zo'n 30 kinderen goed voor te bereiden op hun inbreng in deze feestelijke ochtendviering voor jong en oud.
Er is ook een vertelster, Hiltsje Groendijk-Cuperus, de kerk is prachtig versierd in Kerst-stijl, onze gemeenteband United zingt prachtige songs en begeleidt ook de samenzang, de jeugd van Peper & Zout heeft een knappe film gemaakt - waarmee wij in gebed gaan - waarin zij bidden voor de nood in de wereld dichtbij en veraf,  en in het koor van onze dorpskerk - waar het Kerstfeest al vele eeuwen is gevierd - staat een immense kerststal, met daarin twee forse schapen, die met hun geblaat een niet geplande doch perfect getimede bijdrage leveren tijdens het aansteken van de Kerstkaars.
Het kinderkoor steelt verschillende malen de show tijdens hun zangstukken. Ze zingen hun liedjes expressief, zachtjes waar het kan, enkele malen in wisselzang, krachtig waar het er uit moet springen, en als we in samenzang aan het eind van de viering het 'Go, tell it on the mountains' nogmaals zingen, klinken helder en klaar de kinderstemmen super-enthousiast vrolijk boven de gemeentezang uit.

Wat we hier vanmorgen dan ook beleven, is hartverwarmend.

Vrolijk Kerstfeest voor Iedereen!

Twee schapen in de Kerststal van de Sint-Vituskerk te StiensGeen opmerkingen: