zondag 31 december 2017

Einde jaar 2017 = Einde gemeente Leeuwarderadeel

Zondag 31 december 2017
Knallend kleurrijk vuurwerk als slotakkoord van de gemeente
Gedenkwaardige dag
Een historische dag, omdat dit de laatste dag is van het bestaan van onze gemeente Leeuwarderadeel.
In de komende nacht in het middernachtelijk uur houdt de gemeente Leeuwarderadeel op te bestaan, om op datzelfde moment samen verder te gaan met en als gemeente Leeuwarden.
Ter gelegenheid van dat gedenkwaardige feit organiseert de gemeente Leeuwarderadeel vanavond een grootse vuurwerkshow op het dorpsplein vóór het gemeentehuis te Stiens.
Het heeft vanmorgen heel hard gewaaid, en vandaag ook veel geregend, maar zo tegen het moment dat de vuurwerkshow om 21.00 uur begint is het rustig weer en nagenoeg droog, dus het vuurwerk komt volop tot haar recht.

Frysk Folksliet as útsetter
De bezoekers van dit eindejaars- en eindegemeentevuurwerk worden getrakteerd op een nu eens sprankelend, dan weer luid knallend vuurwerk, gepaard gaand met veel kleur of soms intens wit, en ondertussen stevige muziek.
Aan het eind van het slotakkoord van deze vuurwerkshow wordt het Fries volkslied ingezet, dat door velen op het gemeentehuisplein luidkeels wordt meegezongen.
En dan wordt iedereen tenslotte via de luidsprekers een goede jaarwisseling gewenst en een gelukkig nieuw jaar in onze nieuwe gemeente Leeuwarden.


Geen opmerkingen: