woensdag 20 december 2017

Burgemeester & Wethouder op werkbezoek in Ultreia in Feinsum

Woensdag 20 december 2017 
Burgemeester Joop Boertjens, Durkje Koehoorn-de Jong en wethouder Gelly Visser met de Feinsumer kerst-oranjekoek van Ultreia  
Werkbezoek B&W Leeuwarderadeel
Dat het Anno 2017 ook in de Friese gemeente Leeuwarderadeel nog zo is dat een burgemeester en de wethouders dicht bij de gemeenschap staan, blijkt als wij eind november 2017 bericht krijgen van het gemeentelijk bestuurssecretariaat dat burgemeester Joop Boertjens en wethouder Gelly Visser in december 2017 graag eens bij ons thuis op bezoek komen in onze nieuwe woning 'Ultreia' te Feinsum.
Met de oplevering van onze nieuwbouwwoning is het kleine nieuwbouwplan van het dorp voltooid, en toen de bouw van onze nieuwe woning voltooid was, is de laatste bouwkavel benut, is het laatste huis van Feinsum gebouwd, en is het dorp 'af en klaar'.

Afscheid van de gemeente Leeuwarderadeel
Om dat luister bij te zetten komen burgemeester en wethouder vanmiddag bij ons op bezoek, op de dag dat later vanmiddag in De Skalm te Stiens informeel afscheid zal worden genomen van alle inwoners van de gemeente Leeuwarderadeel, immers op 31 december 2017 wordt onze gemeente Leeuwarderadeel opgeheven, en zal verder gaan als combinatie met de nabuurgemeente Leeuwarden.

Refugio Ultreia aan het Jabikspaad in Feinsum
Bij aanvang van dit werkbezoek schenken we eerst aandacht aan de prachtige locatie van onze nieuwe woning, gelegen aan de dorpsrand van Feinsum, met panoramisch uitzicht over de weidse akkers, graslanden en over de Feinsumer Feart, richting Onze Lieve Vrouwenparochie en Oude Leije, ten westen van Feinsum.
Bij een bezichtiging van de woning komen we ook in de Fryslân-kamer en in de Sint-Jacobskamer, beide met uitzicht op het Friese Jabikspaad; de kamers waarin respectievelijk de thema's Fryslân en Pelgrimeren centraal staan.

Gelly Visser, Wiep Koehoorn, Joop Boertjens aan de koffie met Friese oranjekoek

Ljouwerteradiel, tige tank!
Met een gezellige koffie met oranjekoek-sessie sluiten we dit B&W-werkbezoek af. De Friese oranjekoek met daarop de Feinsumer pelgrimsfoto die ook is gepubliceerd in de gemeentelijke afscheidsglossy 'Tegearre oer' gaat mee naar het gemeentehuis, bestemd voor de ambtenaren van onze gemeente Leeuwarderadeel, die zich gedurende hun werkzame leven met hart en ziel hebben ingezet voor een goed functioneren van onze gemeente, waaronder ook de gemeentemedewerkers die betrokken waren bij bijvoorbeeld de grondverkoop en de vergunningverlening voorafgaande aan de bouw van onze mooie woning.


Geen opmerkingen: