donderdag 5 oktober 2017

Expositie van Roelien in Stenden Hogeschool

Donderdag 5 oktober 2017
Geëxposeerd werk van Roelien

Creatieve Therapie
In de vitrine van de HBO-Bachelor-opleiding Creatieve Therapie aan de Kennisboulevard van Stenden Hogeschool te Leeuwarden wordt momenteel werk geëxposeerd van Roelien.
Deze werken gaan over het leven van alledag, en over de dingen die je daarin tegenkomt. Over mensen die voor jou in je leven belangrijk zijn, en over al hetgeen in de wereld gebeurt.
Roelien is in behandeling bij GGZ Drenthe. Daar werkt Giulia Mencke als beeldend therapeut, die bij de expositie van Roelien een toelichting heeft geschreven, die bij de expositie kan worden gelezen.

Van buiten naar binnen
Haar geëxposeerde werken geven een inkijkje in de binnenwereld van Roelien. Ze laten zien hoe je je voelt als chaos en strijd in de wereld je omringt. Het toont hoe het is als je geen weerstand kunt bieden aan wat tegenpartijen je zeggen. Daarentegen toont het werk ook mooie herinneringen.
En wat niet zo gemakkelijk in woorden is uit te drukken, wordt door Roelien zichtbaar gemaakt met haar expressieve spel van vormen en kleuren.
Nu het werk is gemaakt en hier is tentoongesteld, doet het ook iets met de mensen die het met aandacht bekijken. Giulia nodigt alle kijkers uit om in een schrift bij de vitrine te schrijven wat je ziet  en ervaart als je het werk van Roelien bekijkt. Welke krachten en kwaliteiten springen er voor jou bijvoorbeeld uit?

Van binnen naar buiten
Roelien geeft ons met deze expositie beelden van binnen, en ze vindt het leuk - zo schrijft Giulia - om over de ervaringen van de kijkers iets terug te krijgen via dat schrift. Mooi is dat velen al op die uitnodiging zijn ingegaan, en met hun reacties ook iets van zichzelf terug geven aan Roelien. Het schrift is nog niet vol, dus voel je vrij om Roelien ook iets van jezelf terug te geven.

Geen opmerkingen: