zondag 8 oktober 2017

Verhuizen in de herfst naar Drenthelaand

Zaterdag 7 oktober 2017
Herfst in Westerbork
Van Groningen
Na een lange periode van voorbereiding is het vandaag zover dat Baukje & Rauke de stad Groningen gaan verlaten. Als student zijn ze beiden jaren geleden naar Groningen gekomen, zijn inmiddels afgestudeerd, hebben werk en zijn vorig jaar getrouwd, dus dit is een mooi natuurlijk moment om een andere domicilie te kiezen buiten de stad. Beiden zijn ze geboren in Drenthe, dus het is ook al niet zo heel verwonderlijk dat ze vandaag een volgende woning zullen gaan betrekken in hun geboorteprovincie.
Met de vereende krachten van familie en vrienden beginnen we vanmorgen bij het appartement in Groningen de inboedel in te laden in de gehuurde verhuiswagen en in de auto's en de aanhangwagen die vandaag alle mee gaan naar Westerbork.

Naar Westerbork
Als alles aan het begin van de middag is geladen, gaan de eerste auto's richting Westerbork, en de anderen gaan met de verhuiswagen mee om in Meerstad nog enkele te verwisselen kasten te lossen en te laden.
Als de eerste twee auto's en de aanhangwagen zijn gelost, is de verhuiswagen er al, en kunnen ook de grote stukken de nieuwe woning binnen worden gebracht.
Het weer is vandaag heel constant, met nagenoeg de hele verhuisdag motregen. Omdat we nooit ver hoeven te lopen, blijft de neerslag op de te verhuizen inboedel gelukkig beperkt.

Mien Olde Drenthelaand
Het is een typische najaarsdag. En van het feit dat we in het bosachtige Drenthe zijn in een herfstachtige sfeer getuigen ook de mooie paddenstoelen in de berm tegenover de inmiddels weer bewoonde woning in Westerbork.
De stadjers zijn nu geen stadjer meer, verhuisd van de stad naar de idylle van het 'olde Drentelaand'.

Geen opmerkingen: