woensdag 13 september 2017

Wim Reimert exposeert in Stenden Hogeschool

Woensdag 13 september 2017
Schilderij van Wim Reimert in de Stenden Art GallerySchilderijententoonstelling
Tot en met 12 oktober 2017 exposeert Wim Reimert in de Stenden Art Gallery van Stenden Hogeschool te Leeuwarden.
Deze publiek toegankelijke expositieruimte bevindt zich op de begane grond achter het Auditorium van ons Leeuwarder hogeschoolgebouw aan de Rengerslaan.


Uit het onderwijs in de kunst
Na ruim dertig jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest als leraar natuurkunde op scholen in Zambia en Nederland is Wim Reimert in 2013 uit de klas en in de kunst gegaan. Niet dat de kunst er voorheen niet was, maar vanaf dat moment kwam de schilderkunst voor hem op de eerste plaats.
De natuurkunde is overigens niet geheel uit beeld verdwenen, want die is het thema van zijn reeks van ruim 50 kleine schilderijen, over de wetten van de natuurkunde.

Schappen scheppen
In de Stenden Art Gallery zijn momenteel veertien zogenoemde 'schappen' te zien. Het zijn olieverfschilderijen op doek van een bescheiden formaat van 40 x 50 cm.
Reimert noemt ze ‘schappen’ omdat het geen gewone landschappen zijn, maar land-, zee- en luchtschappen waar altijd 'iets mee is'. Dat kan een vreemde kleur zijn, een bijzondere toevoeging, een gekunstelde omgeving, of een onverwacht perspectief. Deels zijn het bestaande plekken in de natuur, die in artistiek opzicht door Wim Reimert onder handen zijn genomen. Deels zijn het volledig zelf bedachte buitenplaatsen.
Bij elkaar vormen ze een intrigerende reeks schilderijen, die een beeld geven van een nieuwe kijk op de natuur(kunde).

Geen opmerkingen: