zondag 17 september 2017

Startzondag 2017 van de Protestantse Gemeente van Stiens

Zondag 17 september 2017 
Een warm muzikaal welkom van Rise in De Hege Stins van Stiens Entree met Rise
Als we vanmorgen de ingang van de ontvangsthal van De Hege Stins naderen, horen we de muziek van binnen al.
Alle kerkgangers die vanochtend de kerkdienst op deze Startzondag bijwonen, worden op hartverwarmende wijze met muziek verwelkomd door de jeugdband Rise van onze Protestantse Gemeente van Stiens.
Een korte groet en dank aan de jeugdband, het bij de entree van de kerkzaal in ontvangst nemen van het infoblad van deze zondag met daarbij ook het programma-overzicht voor Vorming en Toerusting van het seizoen 2017-2018, en dan komen we de kerkzaal binnen, die ook vanmorgen al weer behoorlijk vol loopt.

Dienst met United
Met zijn allen vieren we in deze ochtendkerkdienst het zondagochtendprogramma van het Startweekend, waarmee we ons nieuwe kerkelijke seizoen inluiden.
Dominee Jaap Overeem en kerkelijk werkster Tine de Vries verzorgen samen met lector Nelleke van Wessel de twee korte overdenkingen en de bijbellezing, en onze gemeenteband United zorgt voor alle muzikale begeleiding en voor enkele mooie songs, als groep, duet en ook solo, daarbij af en toe op vleugel begeleid door dominee-pianist Overeem.

Koffie met
En na deze startzondagkerkdienst worden alle kerkgangers genodigd om in de hal van de kerk samen koffie te drinken. En blijf vooral even met elkaar napraten, want voor al die honderden kerkgangers staan lange tafels langs de muur van de kerkzaal, vol met allerhande lekkernijen voor bij de koffie, thee en frisdrank. Veel gemeenteleden hebben zelf iets gebakken of gekocht, om vandaag na de kerkdienst de gezelligheid te verhogen door eens flink uit te pakken met al dat lekkers, waar dankbaar van wordt genomen en gegeten.
En het bleef nog lang een gezellig samenzijn in De Hege Stins, met - en als - dank aan al die enthousiaste vrijwilligers, die allen op eigen wijze hun bijdrage mee hebben geleverd om dit Startweekend op aangename wijze met elkaar af te sluiten.

Geen opmerkingen: