maandag 4 september 2017

25 jaar SBRM

Maandag 4 september 2017 
Koffie met gebak na de openingsstoespraak van Ralph Ferwerda1992
Ruim 26 jaar geleden begon ik in opdracht van de Christelijke Hogeschool Noord-Nederland aan een onderzoek in de retailsector, dat leidde tot het eerste Nederlandse beroepsprofiel van de Retail Manager. Meer dan 30 grote retailketens valideerden dit door het werkveld gewenste beroepsprofiel, en dat leidde ertoe dat mijn beroepsprofiel in het jaar 1992 de basis werd van het beroepsopleidingsprofiel, waarmee de eerste Nederlandse hogere beroepsopleiding voor Retail Management vorm en inhoud kreeg.
Aanvang 1992 werd ik benoemd als docent aan de in oprichting zijnde Retail Management School Leeuwarden (RMSL), die de nieuwe loot was van de Faculteit Economie & Management (FEM) van de Christelijke Hogeschool Noord-Nederland (CHN) te Leeuwarden.
Na de zomervakantie van 1992 begonnen we met een team van ongeveer tien kundige docenten en zo'n honderd enthousiaste eerstejaars studenten om in een tijdsbestek van vier uitdagende jaren een unieke hogere beroepsopleiding op de kaart te zetten.

2017
Voor vandaag, nu 25 jaar later, ben ik uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van het nieuwe schooljaar 2017-2018. Niet zomaar een jaaropening, maar een feestelijke, want de huidige opleiding Small Business en Retail Management (SBRM) viert vandaag en dit hogeschooljaar het jubileum van haar 25-jarig bestaan.
Enkele tientallen SBRM-medewerkers en een aantal oud-SBRM-medewerkers van Stenden Hogeschool hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging van de Academic Dean Ralph Ferwerda om deze 25e verjaardag van deze nog steeds zo populaire HBO-opleiding mee te vieren.
Ralph Ferwerda begint de feestelijke koffiepauze vanmorgen met een openingsspeech, waarbij hij aandacht besteedt aan de start van de opleiding en waarin hij enkele aspecten benoemt die tot op heden zo karakteristiek zijn van deze succesvolle opleiding van Stenden Hogeschool.

25 jaar SBRM
En dan is het tijd voor koffie met gebak.
Op elk gebakje staat triomfantelijk geschreven: 25 jaar SBRM.
Het jubileumjaar is geopend, en zal op 12 oktober 2017 een vervolg krijgen met een Retailcongres in Leeuwarden, waarvoor zich nu al enkele honderden deelnemers hebben aangemeld.
We wensen de opleiding met haar studenten en medewerkers een welverdiend feestelijk jaar toe!

Geen opmerkingen: