zaterdag 31 december 2016

De beste wensen komen uit Wit-Rusland

Zaterdag 31 december 2016 - Oudejaarsdag
De beste wensen komen uit Belarus

С Новым годом
Een goede buur is beter dan een verre vriend, zo luidt het Nederlandse spreekwoord.
Maar onze verre vriend is ons daarentegen ook evenzo lief als onze goede buur.
Een 'Gelukkig Nieuwjaar'; dat is wat wij elkaar vóór, tijdens en na de jaarwisseling elk jaar opnieuw toewensen.
Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld zijn we gewend om elkaar voor het nieuwe jaar de beste wensen aan te bieden.

De beste wensen
Vandaag, op Oudejaarsdag - op de scheiding van het oude en het nieuwe kalenderjaar - worden we thuis verblijd met zo'n mooie wens, en al weer in zo'n kleurrijke enveloppe.
De wenskaart met daarin een nieuwsbrief  komen van ver. Onze geliefde Witrussische vrienden uit Vitebsk - nabij de Witrussisch-Russische landsgrens - schrijven ons over hun wel en wee van het afgelopen kalenderjaar en doen daarbij voor ons gezin de beste wensen voor het komende jaar.

благословил Рождество
Wij hebben een weekje geleden al het Kerstfeest gevierd. Maar zij zullen - als wij Driekoningen vieren - over enkele dagen - op 6 januari 2017 - pas hún Kerstfeest vieren, geheel volgens de Russisch-orthodoxe traditie. De jaarwisselingswenskaart - ontvangen in het midden tussen onze beide feesten - verbindt zo òns en hún Kerstfeest, voor hen èn voor ons elk jaar weer een belangrijk feest.
Laten we onze Witrussische vrienden op voorhand - over de komende jaarwisseling heen - alvast een gezegend Kerstfeest wensen, in de hoop en verwachting dat ook in hun land dit belangrijke geboortefeest van Jezus Christus op waardenvolle wijze gevierd en beleefd mag worden. Wij wensen al onze vrienden in Wit-Rusland (ofwel Belarus) - en in hen iedereen die hen dierbaar zijn - een Gezegend Kerstfeest: благословил Рождество!

Geen opmerkingen: