zondag 23 oktober 2016

Fries-Nederlands welkom voor internationale studenten van Stenden Hogeschool

Zondag 23 oktober 2016 
Warm welkom voor internationale studenten in het StiltecentrumInternational students
Stenden Hogeschool is een internationale hogeschool. Dat merk je ook in de zomervakantie. Gedurende alle zomervakantieweken blijft Stenden Hogeschool geopend om vooral ook haar internationale studenten hartelijk te ontvangen. In deze stille zomerweken komen veel buitenlandse studenten vroegtijdig naar Leeuwarden om zich te installeren in hun studentenwoning, en om bijvoorbeeld ook alle praktische zaken rond school & wonen te regelen, om daarna goed voorbereid en goed toegerust te kunnen beginnen met hun nieuwe studie in Leeuwarden.

Verwel(c)koming 
En niet alleen nieuwe internationale studenten worden in of na de zomervakantie verwelkomd. Ook de nieuwe Nederlandse studenten en ook de ouderejaars studenten en uiteraard ook de Stenden-medewerkers worden dan weer verwelkomd; om met zijn allen uitgerust te beginnen aan het nieuwe collegejaar, dat enkele weken geleden al weer aanving.

We(o)lk(c)om(e) 
En niet alleen in formeel opzicht wordt iedereen verwelkomd. Ook in het Stiltecentrum in het Ontmoetingscentrum van Stenden Hogeschool in Leeuwarden wordt momenteel in stilte aandacht besteed aan alle Nederlandse en buitenlandse studenten en medewerkers die in en na deze zomervakantie (weer) in Leeuwarden zijn gearriveerd.
In het Stiltecentrum staan links en rechts op het altaar klompen met links de Friese vlag en rechts de Nederlandse vlag, als Fries en Nederlands welkom bij Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Daar tussenin staat ter verwelkoming - met de C boven de K - in twee talen: welcome & welkom.
Als we nog een O hadden gehad, hadden we die nog kunnen plaatsen boven de eerste E, want daarmee was de verwelkoming ook nog in onze tweede landstaal gesteld, in het Fries: WOLKOM.

Geen opmerkingen: