woensdag 31 augustus 2016

Keep calm and Feel welcome @ Stenden

Woensdag 31 augustus 2016
Kleurrijke entree van Stenden Hogeschool in LeeuwardenNieuw
Voor alle eerstejaars studenten uit het hoger onderwijs, die deze week hun introductieweek hebben, is nagenoeg alles nieuw.
Nieuw is je opleiding, je studiestad. je onderwijsgebouw,
Nieuw zijn je medestudenten, je docenten, je studieboeken, je studiebegeleider.
Nieuw voor jou is de manier van studeren, een ander onderwijsroostersystematiek, het grote Studielandschap, de periodiek-wijzigende groepssamenstelling, de manier van toetsen en de 'Academic Calender'.

Calm start up
Om die overgang van de vooropleiding en werkervaring naar de nieuwe studie zo goed mogelijk voor te bereiden, wordt deze week voor alle nieuwe studenten de StudieStartWeek georganiseerd binnen Stenden Hogeschool.
Ouderejaars studenten en docenten en andere medewerkers van onze hogeschool zorgen voor een uitgebreide introductie in een groot aantal aspecten die voor de eerstejaars studenten doorgaans allemaal nieuw zijn.
Studenten van Stenden Hogeschool komen van over de hele wereld naar de diverse hogeschoolvestigingen van Stenden in Assen, Emmen, Groningen, Leeuwarden en Meppel, Dit is nog de week waarin je je er als student heel erg van bewust bent dat je bij Stenden wordt opgenomen in een hogeschoolgemeenschap die de ontmoetingsplaats bij uitstek is van allerlei nationaliteiten, religies, talen, politieke achtergronden, culturen, klimaten, leeftijden, vooropleidingen, werkervaringen, levenservaring en karakters. En als je dat voorheen allemaal nog niet gewend was, is dat in zo'n eerste week best wel even wennen, maar ook heel leuk.
Om die overgang en die aansluiting voor de pas beginnende student zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, doen onze ouderejaars studenten en onze Stenden-collega's alles wat mogelijk is om er een geslaagde en ook mooie StudieStartWeek van te maken.

Warm welcome
Wat voor de studiestarter vooral belangrijk is, is het gevoel dat je welkom bent in je nieuwe studiestad, in je nieuwe hogeschool, bij je nieuwe opleiding en te midden van al je medestudenten en docenten.
We hopen elk jaar maar weer - en daar zijn alle inspanningen ook op gericht - dat iedere nieuwe student dat warme welkom ook als warm ervaart, en dat zij en hij zich tijdens de introductieweek al van harte welkom voelt in onze hogeschoolgemeenschap, en er aan het eind van de week zin in heeft om diens nieuwe studie met enthousiasme aan te vangen.
Voor alle studenten met de nodige nieuwsgierigheid, studiezin, ambitie, gemeenschapszin, passie en doorzettingsvermogen zullen er na deze week nog veel studieweken, onderwijsmodulen, semesters, vakanties en collegejaren volgen, waarin hard wordt gewerkt, gelachen en misschien ook wel gehuild, en waarin hopelijk bovenal ook wordt genoten van het samen studeren en recreƫren, waarbij het zo zal zijn dat je aan het eind van je studie terug mag kijken op een 'fantastic life-changing experience @ Stenden'.

Geen opmerkingen: