vrijdag 17 juni 2016

Skelters en O3 op het Oldehoofsterkerkhof van Leeuwarden

Vrijdag 17 juni 2016 
Snelle rondjes meerijden in legervoertuigen op het OldehoofsterkerkhofO3
Vandaag was er een publieksevenement van onder andere O3 Leeuwarden op het Oldehoofsterkerkhof, aan de voet van de Oldehove te Leeuwarden.
O3 Leeuwarden is het kruispunt waar jongeren en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten.
Je kunt bij O3 terecht voor het organiseren van evenementen en activiteiten, maar ook voor het doen van onderzoek, monitoren en adviseren.
O3 is een zogenoemd 'onderwijsleerbedrijf', dat bestaat uit studenten die afkomstig zijn uit verschillende opleidingen en scholen in het MBO en in het HBO, gecombineerd met professionele begeleiding door twee projectmanagers.
Deze combinatie maakt O3 Leeuwarden tot een jong en krachtig bedrijf.

Lots to see and to do
Vanmiddag organiseert ROC Friese Poort Leeuwarden allerlei activiteiten om nader kennis te maken met haar opleidingen en dienstverlening. Er zijn marktkramen waarin een en ander wordt getoond en gedemonstreerd. Zo is er een demonstratie uiterlijke verzorging, worden er hapjes bereid en gegeten, en ook de opleidingen voor uniformberoepen zoals bijvoorbeeld uit de wereld van beveiliging zijn nadrukkelijk aanwezig; en voor wie niet bang is, bestaat de spannende mogelijkheid om op een circuit op een deel van het grote plein op hoge snelheid mee te rijden in rondjesdraaiende legervoertuigen.

Skelterrace Friesland 2016
Eén van de techniekevenementen vandaag is de 'Skelterrace Friesland'.
Leerlingen van acht VMBO-scholen zijn daartoe keihard aan het werk geweest om hun skelter te pimpen en hiermee de blits te maken.
Dit succesvolle skelter-evenement vindt al weer voor de derde keer plaats, en het heeft als doel deze VMBO-leerlingen van klas 1 en 2 warm te maken voor technische opleidingen.
Om het Oldehoofsterkerkhof vandaag extra te laten bruisen, is er op het overige deel van het plein naast het skelterparcours behalve het promoten van de sponsorende bedrijven en de Techniek-opleidingen ook aandacht voor de andere opleidingen van ROC Friese Poort. Studenten van diverse opleidingen laten op een interactieve manier zien wat hun opleiding te bieden heeft.

Geen opmerkingen: