donderdag 12 mei 2016

Een zonnige middag op de campus van Emmen

Donderdag 12 mei 2016 
Een zonnige dag op de campus van Stenden Hogeschool in EmmenWerkdag
Na de afgelopen meivakantie draait het onderwijs al weer bijna een week op Stenden Hogeschool. Zo ook op de campus in het Drentse Emmen.

Klaar voor de start
Na enkele vergaderingen vanmorgen in Leeuwarden ben ik voor een Voortgangsconsult voor de aanstaande visitatie van de bachelor-opleidingen 'Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek' en 'Chemie' vanmiddag in de hogeschoolvestiging van Stenden in Emmen. De conclusie van dit control- en consult-gesprek is dat de beide opleidingen klaar zijn voor de visitatie die over twee weken zal plaatsvinden. Volgende week kijken we nog even naar de laatste werkafspraken, en dan is het voor beide opleidingen het momentum om de visitatiecommissie te ontvangen.

Leren is werken
Zo zonnig ziet het er buiten op de campus ook uit. De zon schijnt weldadig en de temperatuur is daar ongeveer 26 graden Celsius. Toch bevindt zich slechts een enkele student, medewerker en gast zich op het binnenterrein van de hogeschoolcampus.
Binnen daarentegen is het gezellig druk. Van de vele open werkplekken in het hogeschoolgebouw zijn er veel bezet. Individuele studenten en ook groepjes studenten zijn op deze werkplekken aandachtig aan het werk met hun uiteenlopende studieactiviteiten. Het prachtig verbouwde hogeschoolgebouw ademt de sfeer van een prettige leer- en werkomgeving, De vari√ęteit aan werkplekken nodigt kennelijk uit om voor elk leertaak een eigen plek te kiezen, want computerdesks, bibliotheektafels, individuele werkplekken, loungebanken en groepswerktafels zijn vanmiddag allemaal in gebruik. Hier wordt hard gewerkt; hier wordt volop geleerd!

Geen opmerkingen: