maandag 18 april 2016

Prachtig, mim is 80

Zaterdag 16 april 2016
Wiegertje

Geboren op Ouwesyl
In 1936 werd in het Bildtse dorp Oude Bildtzijl (Ouwesyl) het gezin van Jan & Renske verblijd met hun tweede kind, hun dochter, die zij de naam Wiegertje gaven.
Bij het toenemen van de levensjaren in haar jeugd werden daar diverse roepnamen aan toegevoegd, zoals 'Wiesy' op zijn Bildts, Wiesje in het Nederlands en later Wies.
In 1957 getrouwd met Jan, en in 1958 moeder geworden van hun oudste zoon Wijbe Koehoorn, aan wie eerst de roepnaam Wiepie, en later Wiep werd toegevoegd.

Bij de Kaaifaart van Ouwesyl
80e verjaardag op Ouwesyl
Vandaag is het dan zover dat deze Wies, ôns mim, haar 80e verjaardag viert. Wij vieren dat vandaag samen met mim in uitgebreide familiekring in haar geboortedorp Ouwesyl.
Halverwege de middag komen we bijeen in het Ouwesylster eetcafé 'Het Graauwe Paard' op het kruis (de Pyp) van dit dorp, dat doorsneden wordt door vaarten en smalle dijkwegen.
Na de koffie met lekkernij en een aperitief genieten we van een heerlijk Bildts koud & warm buffet, vieren we het goede leven, en zijn we gezellig bijeen in de grote zaal van het eetcafé van Ouwesyl.
Het is al in de avond als we in het donker nog even langs haar geboortehuis rijden, dat staat tussen de beide kerken aan de Van Albadaweg, langs de Kaaifaart richting Nijesyl.

Geen opmerkingen: