vrijdag 8 januari 2016

We are open again

Vrijdag 8 januari 2016
De mededelingsbanner in alle sociale media van Stenden Hogeschool


Ook aan ijzel komt een eind
Aan alles komt een eind. Ook aan de ijzel.
Gisteravond - op het beloofde moment - staat voor alle studenten en medewerkers het verlossende bericht op alle electronische media van Stenden Hogeschool; dat vandaag - na die drie bijzondere ijzeldagen - de normale gang van zaken weer terugkeert op alle vijf Nederlandse hogeschoolvestigingen van Stenden.
De weersomstandigheden verbeterden sterk, dus na deze drie ijzeldagen met alle belemmeringen, gaan we vandaag met zijn allen graag weer over naar de normale studie- en werkritmes.
Nu met ingang van vandaag alle vijf Stenden Hogeschoolvestigingen weer open zijn, gaan de lessen weer door, en alle andere werkzaamheden worden ook weer opgepakt. De opleidingen zijn op dit moment bezig met het opstellen van inhaalroosters, zodat alle gemiste onderwijs in elk geval nog kan worden gevolgd. Naar verwachting zullen deze inhaallesroosters komende week beschikbaar zijn.

Gezellige herstart met koffie en thee
Stenden dankt alle studenten en medewerkers voor hun begrip voor de hinder die werd ervaren door de tijdelijk sluiting van de gebouwen en door het onvermijdelijk tijdelijk stopzetten van de lessen, en wenst iedereen een goede herstart toe. Dat even stilleggen van het contactonderwijs heeft natuurlijk hier en daar de nodige ongemakken gegeven, maar we realiseren ons ook allen terdege dat dit uit veiligheidsoverwegingen is gedaan, teneinde studenten en medewerkers niet in de risicovolle situaties te brengen van de ijzelgevaren in weer en verkeer.
Om het opstarten wat te vergemakkelijken en comfortabel te maken, kunnen alle studenten vandaag gedurende de gehele dag gratis koffie en thee krijgen op vertoon van hun Stenden-studentenkaart.

Voorziet zoiets in een behoefte, en worden studenten hier blij van?
Ja, want aan het eind van de dag blijkt dat er vandaag zo'n 2.800 koppen koffie en thee zijn verstrekt.

Verlengde openingstijden met een maaltijd
Studenten en medewerkers uit met name Leeuwarden en Emmen hebben onder andere via de social media gevraagd of de gebouwen langer open kunnen blijven ten behoeve van hun studie.
Stenden Hogeschool honoreert dit serieuze verzoek van de studenten graag, en dat gaat direct in, want al meteen vandaag zullen de hogeschoolvestigingen van Leeuwarden en Emmen langer open blijven, tot 21:00 uur, met ook de gebruikelijke faciliteiten.
Verder werden er vanaf 17:00 uur in de 'Canteen' van die vestigingen op vertoon van de Stenden-kaart gratis maaltijden beschikbaar gesteld voor alle dan nog doorstuderende Stenden-studenten en langer werkende medewerkers.

Voorziet zoiets in een behoefte, en worden studenten hier blij van?
Ja, want aan het eind van de dag blijkt dat er vandaag ongeveer 250 maaltijden zijn verstrekt.

Ook op vrijdagavond kun je gezellig met elkaar eten en studeren bij Stenden

Geen opmerkingen: