zondag 10 januari 2016

Walking the Camino

Zondag 10 januari 2016 
De cover van de DVD 'Walking the Camino'

Six ways to Santiago
In 2014 werd de documentaire 'Walking the Camino' op DVD gepubliceerd. Het is een productie van de Amerikaanse filmmaakster Lydia B. Smith. Zij liep in 2008 de camino, en raakte daardoor zó geïnspireerd dat zij besloot een film hierover te maken.
In haar documentaire film volgt zij zes individuele pelgrims van verschillende nationaliteiten, leeftijden en achtergronden tijdens hun tocht naar
Santiago.
De subtitel van deze DVD is 'Six ways to Santiago'.

Geen pelgrims is gelijk
De documentaire is grotendeels tot stand gekomen door middel van crowdfunding. Het is een 84 minuten durende documentaire die een variatie aan pelgrims volgt op hun pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Deze pelgrims variëren in de leeftijd van 3 tot 73 jaar, allen te voet onderweg met een rugzak, een paar wandelschoenen en een 'open mind'.

800 kilometers op weg naar jezelf
Ondanks het feit dat de ruim 800 kilometer lange pelgrimstocht door het noorden van Spanje geen sinecure is, gaan jaarlijks duizenden pelgrims toch op stap door deze fotogenieke landstreek.
Iedereen heeft zo zijn eigen aanleiding en motivatie om deze lange pelgrimstocht aan te vangen, en niemand van hen kan voorspellen hoe diens tocht zal gaan verlopen, wat de impact van deze pelgrimage zal zijn, en hoe je als mens verandert in en als pelgrim.
Deze documentaire geeft een mooi beeld van de wijze waarop de camino zich openbaart aan de pelgrims, en wat het pelgrimspad met de mens doet.

Geen opmerkingen: