maandag 7 december 2015

Verrassende Sinterklaasavond in Stiens

Zaterdag 5 december 2015 - Pakjesavond
De verrassende uitslag van het Memory-spel is bekend
Avondmaaltijd
De website Lootjestrekken.nl, die dit jaar al weer 15 jaar bestaat, heeft ons als gezin ook dit najaar weer prima gefaciliteerd bij het trekken van de lootjes, en bij het inleveren en het gezamenlijk delen van alle verlanglijstjes, zulks met het oog op het komende Sinterklaasfeest.
Traditiegetrouw komen we vanavond als gezin in Stiens bijeen om bij ons thuis het Sinterklaasfeest te vieren. Dat begint met het gezamenlijk klaarmaken van de avondmaaltijd, die voorafgaat aan Pakjesavond.

Vol verwachting klopt ons hart
Bij de jutezakken vol geschenken van Sint & Piet staan ook enkele grotere pakketten, die verdacht veel lijken op surprises, maar geduld is een schone zaak, dus we zullen het verloop van de avond moeten afwachten om erachter te komen wat Sinterklaas met zijn pietencollega's voor ons vanavond in petto heeft.

Kom er maar eens achter
Als alles van het avondmaal is opgeruimd scharen wij ons rondom de jutezakken met kado's, en dan kan het ware familiefeest beginnen.
Een groot aantal presentjes gaat gepaard met allerlei vormen van huisvlijt, zoals de welbekende Sinterklaasgedichten, surprises, een sprookje als hoorspel met drie vertellers, een pelgrimsfotocollage in 12 kado-delen, een kartonnen huis, dat symbool staat voor de woningzaken waarmee onze kinderen en aanhang momenteel bezig zijn, en een verkeersquiz voor een beginnend autobezitter, waarbij Rauke, onze professionele verkeerskundige, als beminnelijk quizmaster fungeert.
Zonder nu alle andere pieten tekort te willen doen, zijn we het er denk ik allemaal wel over eens dat het ingenieuze Memory-spel van Baukje & Rauke, dat door alle anderen aan de grote kamertafel moet worden gespeeld, toch wel de grootste verrassing van de avond betekent. Als we alle fotokaartjes van Rauke & Baukje enthousiast en fanatiek tot de bij elkaar behorende duosetjes hebben verzameld, blijkt dat er nog twee essentiële Memory-fotokaartjes ontbreken, en dan is de verrassing compleet!

Geen opmerkingen: