woensdag 23 december 2015

Van een stil Advent naar een uitbundig Kerstfeest

Woensdag 23 december 2015 
Kaartjes met Adventsteksten op het altaar van het Stiltecentrum @ Stenden


Uitzicht op Kerst

Ook bij Stenden Hogeschool in Leeuwarden leven we in de Adventsweken met uitzicht op het Kerstfeest. De kerstbomen staan al geruime tijd her en der in de hogeschoolgebouwen, en inmiddels wordt in het Stiltecentrum op bescheiden wijze ook aandacht gevraagd voor de periode van de Adventsweken, de eerste weken van het kerkelijk jaar.

Stiltecentrum
In de eerste week van Advent was het stil en leeg in het Stiltecentrum in het Ontmoetingscentrum van Stenden Hogeschool te Leeuwarden. De deuren van deze bezinningsruimte staan uitnodigend open, maar een teken van Advent en een verwijzing naar het Kerstfeest ontbreekt dan nog. Het altaar van het Stiltecentrum is dan nog leeg.

Om er voor elkaar te zijn
Op dit moment liggen er losse kaartjes op de stenen plaat die is ingelegd in het altaarblad. Het zijn verschillend gekleurde tekstkaartjes, waarop teksten staan die te maken hebben met het actuele jaarthema 'Buren' van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Deze tekstkaartjes zijn afkomstig uit de PKN-Adventskalender 2015. Deze Adventskalender is uitgegeven met de bijpassende titel 'Om voor elkaar te zijn'.
Op de achterzijde van de tekstkaartjes staan diffuse beelden van een detail van de foto's, die op de bijbehorende fotokaarten staan, die bij de hier aanwezige tekstkaartjes horen.
De teksten op de afzonderlijke tekstkaartjes kunnen afzonderlijk van elkaar worden gelezen, en voor wie de verdieping zoekt in de bijbehorende bijbeltekst, is onderaan het tekstkaartje vermeld welke passende bijbeltekst erbij gelezen kan worden.

Kerst = feest
Vanuit de verstilde Memoriazondag zijn we dus de Adventsweken in gegaan, die ons in de loop van deze vier weken naar het Kerstfeest voeren, dat wij over enkele dagen uitbundig kunnen vieren met ook veel vrolijke Kerstklanken, want dan is het Kind ons geboren, en is de Zoon ons gegeven.
Alle reden dus om het Kerstfeest weer te vieren.

Geen opmerkingen: