zaterdag 26 december 2015

Om voor elkaar te zijn

Zaterdag 26 december 2015 - 2e Kerstdag
Cover van de Adventskalender 2015Meditatieve tekst met leessuggestie


Op weg naar Kerst
In de afgelopen vier weken hebben we thuis de Adventskalender 2015 van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) op tafel gehad. Deze Adventskalender getiteld ‘Om voor elkaar te zijn’ ging dag in dag uit mee op weg in de Adventstijd, op weg naar Kerst. De kalender biedt voor elke dag een bijzonder beeld en tekst voor wie op enig moment van de dag een moment van bezinning of meditatie zoekt.
Deze kalender sluit thematisch aan bij ‘Goede buren’, het thema dat de Protestantse Kerk aanreikte voor de jaarlijkse Startzondag. Dit seizoensthema is in veel PKN-gemeenten momenteel het jaarthema.

Achterzijde van de tekstkaart
Ook na Kerst goed bruikbaar
Deze Adventskalender is gebonden in een ringband, en kan als tafelkalender ergens worden neergezet.
Alle 27 kalenderbladen kunnen uit de kalender worden gehaald, om dan te worden verstuurd als ansichtkaart. Dat kan ook als Kerstkaart, met aan elke kaart dan eventueel een meditatieve tekst en een leessuggestie gehecht. De achterzijde van het aangehechte tekstkaartje bevat een diffuus detail van de ansichtkaart op de voorzijde van de dagelijkse kalenderkaart. Dit tekst- en fotokaartje kan worden losgehaald van de ansichtkaart en afzonderlijk met bijvoorbeeld een wenskaart worden verzonden, of worden bijgevoegd aan een geschenk, en/of te gebruiken als boekenlegger.
Vier weken lang hadden we dus een mooie kalender in huis, waarvan de afzonderlijke delen na afloop op diverse manieren goed bruikbaar zijn.


Geen opmerkingen: