maandag 7 december 2015

Nel Veltman exposeert in De Hege Stins

Maandag 7 december 2015
Schilderij van Nel Veltman in De Hege Stins

Schilderen verscherpt de waarneming
Tot medio januari 2016 exposeert Nel Veltman uit Stiens enkele van haar schilderijen in De Hege Stins te Stiens.
Veltman schildert al geruime tijd. Het heerlijk bezig zijn met verf, kwasten en doek geeft haar veel plezier, rust en ontspanning.
Ongeveer twaalf jaar geleden is Nel begonnen met schilderen, en het laat haar sindsdien niet meer los. Het schilderen heeft haar anders leren kijken naar de omgeving. Het kijken en schilderen verscherpt de waarneming van dat wat er is.

Grensverleggend werken
Nel Veltman heeft schilderles gehad van diverse kunstschilders. Ze schildert naar foto’s en schetsen. Nieuwsgierig zijn naar het werk van anderen en het kijken naar schilderijen van zowel hedendaagse kunstenaars als naar die van de oude meester-schilders vindt ze leerzaam. Momenteel volgt Nel de cursus 'Portretschilderen' aan de Friese kunstacademie. Hier wordt ze uitgedaagd om los en experimenteel werk te maken. Die totaal andere werkwijze is voor haar grensverleggend, en stimuleert om zich te blijven ontwikkelen.

Kijkplezier
Haar schilderijen hangen thuis, bij vrienden en familie. Ze schildert ook in opdracht. Het geeft Nel voldoening om iets te maken waar je met plezier naar blijft kijken. Een mooi schilderij aan de muur is sfeerbepalend. Nel Veltman stelt het op prijs dat haar schilderijen nu in de hal van onze kerk hangen, en ze hoopt dat iedereen er met plezier naar zal kijken.

Geen opmerkingen: