dinsdag 8 december 2015

Wild

Dinsdag 8 december 2015 
Cover van de DVD 'Wild'

Lange-afstandswandeling
De Academy Award-winnares Reese Witherspoon speelt de hoofdrol in de film 'Wild'. Het gaat hier om een waargebeurd en inspirerend verhaal.
De film gaat over het avontuur van hoofdpersoon Cheryl Strayed, die opgroeide in de ellende van een aan drank verslaafde vader, die als volwassen wordende vrouw na jaren van roekeloos gedrag, na de dood van haar veel te jong aan kanker overleden moeder en na het einde van haar huwelijk een tamelijk impulsieve beslissing neemt om in 1995 helemaal alleen aan de 1.700 kilometer lange voettocht over de Pacific Crest Trail te beginnen. Zonder enige ervaring en voorbereiding begint ze aan deze lange en inspannende voettocht, die loopt van het zuiden van de Amerikaanse staat Californië noordwaarts naar de Amerikaans-Canadese grens.
Onderweg ontmoet Cheryl bijzondere mensen - waaronder de aantrekkelijke Jonathan - die zorgen voor veel zelfreflectie voor Cheryl.

Zelfontdekking en verlossing
De film Wild - ook op DVD verkrijgbaar - is niet alleen de feitelijke registratie van een bijzonder lange afstandswandel-avontuur, maar zit ook vol met elementen van zelfontdekking door de hoofdpersoon, en van verlossing van hoe het verleden je heden kan belasten. De onderweg opgedane ervaringen en het verkregen zelfinzicht heeft Cheryl weergegeven in haar boek, dat nu in deze film 'Wild' mooi is verfilmd.
De film begint met de nodige beginnersproblemen van lange-afstandswandelaars, met een natuurlijk veel te omvangrijke, en te zware uitrusting, die ook nog eens niet biedt wat je onderweg werkelijk nodig hebt, We zien Cheryl lopen in een afwisselend landschap, in de hitte en in de sneeuw, met honger en dorst, en steeds weer die verrassende ontmoetingen die dergelijke lange-afstandswandelingen ook zo typeren. De steeds weer wisselende beelden van verleden en heden zorgen in het verhaal voor de nodige verdiepingen tussen de meer fysieke bedrijven van deze hike door.

Geen opmerkingen: