woensdag 4 november 2015

De Juliana van Leeuwarden

Woensdag 4 november 2015 
Juliana bij Stenden Hogeschool in Leeuwarden

Street art in Leeuwarden
Naarmate de tijd vordert, wordt Leeuwarden verdergaand versierd met 'street art', ofwel 'straatkunst'.
Wie buiten op straat goed oplet, zal allicht ook de opvallende, soms kleurrijke creaties hebben gezien, onder andere op transformatorkasten langs de openbare weg.
Eén van de kunstenaars die als 'graffityschrijver' in Leeuwarden actief is, is Roy Schreuder. Op een groot aantal plaatsen in Leeuwarden zie en herken je zijn werk.

Juliana bij Stenden Hogeschool
Inmiddels is ook de Kenniscampus Leeuwarden een kunstwerk van Roy Schreuder rijk. Het is een vrolijke afbeelding van onze voormalige koningin Juliana.
Dit is een in 'urban language' zogenoemde 'collab' of 'collabo', ofwel een samenwerkingsproject van twee kunstenaars, in dit geval van Roy Schreuder en Klaas Lageweg.

Zomerwerk
Deze afbeelding is te vinden op de transformatorkast op de kruising van de Rengerslaan en de Dekamastraat bij Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Het kunstwerk is gemaakt op een dag in de periode van juni tot september 2015, want als ik vandaag de beide straten op Google Streetview bekijk, is deze transformatorkast aan de Dekamastraat in juni 2015 nog in de originele donkergroene kleur, en het straatbeeld van de Rengerslaan - dat dateert van september 2015 - laat op dezelfde transformatorkast de beeltenis van een nog jonge koningin Juliana in het huidige straatbeeld zien.

Geen opmerkingen: